Αμερικανική «χείρα βοηθείας» στον ελληνικό Τουρισμό

Ένα εκατομμύρο αφίξεις τουριστών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναμένονται φέτος

 

Σημαντικό ρόλο στις φετινές «επιδόσεις» του ελληνικού τουρισμού φαίνεται πως θα παίξουν οι ΗΠΑ, καθώς η ανοδική τροχιά του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ ενδυναμώνει τον προγραμματισμό των εαρινών και θερινών ταξιδιών ρπος την χώρα μας.

 

Ήδη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ένα εκατομμύριο αφίξεις από τις ΗΠΑ, όταν πέρυσι οι Αμερικανοί επισκέπτες έφθασαν περίπου τους 800 χιλιάδες.

 

Χαρακτηριστική είναι η κινητικότητα των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, όπου τα εισιτήρια προς την χώρα μας εμφανίζουν υψηλότατη ζήτηση. Να σημειωθεί εδώ ότι οι εταιρείες που φέτος θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα είναι τρεις: Delta Airlines, American Airlines και η United Airlines.

 

Η τελευταία μάλιστα, από 26 Μαΐου έως 11 Οκτωβρίου, θα διεξάγει καθημερινά δρομολόγια συνδέοντας απευθείας τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα.

 

Από την πλευρά της, η Delta σχεδιάζει για την θερινή περίοδο πτήσεις προς Αθήνα δύο φορές ημερησίως (η δεύτερη πτήση θα πραγματοποιείται με σκάφος 350 θέσεων), σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την θέση της στην ελληνική Αγορά.

 

Η υψηλή ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων προς την χώρα μας αποτελεί για τις εταιρείες κίνητρο νέων σχεδιασμών, οι οποίες σαφώς προσβλέπουν με ικανοποίηση στην άμεση ενίσχυση των ταμείων τους, καθώς το αντίτιμο του δρομολογίου Νέα Υόρκη – Αθήνα ξεπερνά τα 900 δολάρια Αμερικής. Δηλαδή, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι εκτιμήσεις των Αμερικανών για την προαναφερθείσα αύξηση των τουριστών από τις ΗΠΑ, υπολογίζεται πως οι εισπράξεις θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ.

 

Γεγονός είναι ότι η αύξηση των Αμερικανών τουριστών στην πατρίδα μας δεν έχει περάσει απαρατήρητη, καθώς αποτελεί πάγιο συμπέρασμα της τελευταίας τριετίας.

 

Αυτό άλλωστε αποκαλύπτουν και τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της ΤτΕ, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2015 οι Αμερικανοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθασαν τους 710.000 (+26,4% σε σχέση με το 2014).

 

Στο ίδιο διάστημα, οι τουριστικές εισπράξεις από τους Αμερικανούς τουρίστες έφθασαν τα 865,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 36,9% σε σύγκριση με το 2014.


protoselida

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.