Κόσμος

Φονική έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας.

 

Η έκρηξη, που προήλθε πιθανόν από παγιδευμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε κοντά σε οχήματα τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό, ενόσω αυτά είχαν σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη.

 

Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο βρίσκεται το κτήριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, όπως και η έδρα του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Τουρκίας.

 

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι στόχος της έκρηξης ήταν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό.

 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο Twitter ότι η έκρηξη είναι «πράξη τρομοκρατίας», ενώ, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας σημειώνει ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

 

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ καταδίκασε τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της.

 

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, 19:04


Σχετικά Βίντεο

Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή