Deal News Online

Έκπληκτος ο Φάιμαν

Έκπληκτος από τη σφοδρότητα της κριτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση, ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο, δηλώνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουγκ», ο Φάιμαν τονίζει ταυτόχρονα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να κατανοήσει ότι η Αυστρία δεν μπορεί εφέτος να δεχθεί τόσους πρόσφυγες όσους την προηγούμενη χρονιά.

 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό και το θέμα της Βρετανίας, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε υπεραμυνθεί των θέσεων της χώρας του, ωστόσο στην πρώτη αυτή συνέντευξή του μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, αντιδρά για πρώτη φορά άμεσα στην κριτική απέναντι στην Αυστρία.

 

Βέβαια η αντίδρασή του είναι αρκετά διαφορετική και αρκετά διπλωματική σε σχέση με τις αντιδράσεις της υπουργού του των Εσωτερικών, Γιοχάνας Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, η οποία, αφενός απέρριψε την κριτική λέγοντας πως «προφανώς στάλθηκε σε λάθος διεύθυνσ稻 και αφετέρου στην απαντητική της επιστολή στον Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, έκανε λόγο για «σύγχυση» στην κριτική του.

 

Απεναντίας, ο Αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «φυσικά» και έχει το δικαίωμα να εξετάσει νομικά τα ανώτερα όρια στο άσυλο που θέτει η Αυστρία, καθώς, όπως η χώρα του, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης «μία κοινότητα, η οποία βασίζεται στο κράτος δικαίου».

 

Ταυτόχρονα παρατηρεί ότι είναι ήδη από τώρα γνωστό πως το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου θα έχει ξεπεραστεί σαφώς ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να αντέξει η χώρα με όλα τα απαραίτητα βήματα για την ενσωμάτωσή τους, και θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο, να μην λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα.

 

Όπως αναφέρει ο Βέρνερ Φάιμαν, κάποιον ο οποίος είναι συνηθισμένος να ενεργεί υπεύθυνα, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός πως, πέρα από την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ, η Αυστρία προετοιμάζει παράλληλα και ένα «Σχέδιο Β», και εξάλλου, στην πλειονότητα των ηγετών της ΕΕ είναι σαφές ότι ο ίδιος ανήκει σε εκείνους που προωθούσαν και προωθούν μία ευρωπαική λύση.

 

Ωστόσο, κατά την άποψή του, αποδεικνύεται στο μεταξύ, πως τα μέτρα τα οποία είχαν αποφασιστεί τον περασμένο χρόνο από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δεν έχουν τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να έχουν, καθώς πολλά από αυτά τα ευρωπαϊκά σχέδια υπάρχουν μόνον ως διακήρυξη προθέσεων και δεν έχουν υλοποιηθεί.


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα σήμερα, δείχνοντας την αγωνιστική ανωτερότητα του, το εμπόδιο του Βρετανού,...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.