Οικονομία

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Στις 89,0 μονάδες ο ESI τον Φεβρουάριο

 

Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Φεβρουάριο.

 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) υποχώρησε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, όπως και στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

 

Στην Ελλάδα, ο δείκτης μειώθηκε στις 89,0 μονάδες από 91,6 μονάδες τον Ιανουάριο, αλλά παραμένει σε υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015 (87,6 μονάδες).

 

Η μείωση του δείκτη οφείλεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η εμπιστοσύνη μειώθηκε στο -23,1 από -5,3 καθώς και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη που μειώθηκε στο -66,8 από -63,9. Αντίθετα, στον τομέα του λιανικού εμπορίου η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο 3,2 από -3,4 και στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε ελαφρά στο -37,5 από -37,9. Στον τομέα της βιομηχανίας, η εμπιστοσύνη παρουσίασε οριακή μείωση στο -10,2 από -10,1.

 

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος μειώθηκε κατά 1,3 μονάδες στις 103,8 μονάδες και στην ΕΕ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδες στις 105,2 μονάδες - και στις δύο περιπτώσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς πλην αυτού των κατασκευών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή