Deal News Online

undefined

Επίλυση της πυρηνικής κρίσης σε 6-9 μήνες στοχεύει η TEPCO

Σχέδιο δύο φάσεων για τον τερματισμό της χειρότερης πυρηνικής κρίσης στην ιστορία της Ιαπωνίας παρουσίασε χθες η Tokyo Electric Power, ενώ στοχεύει να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα σε έξι έως εννέα μήνες.

 

Την ίδια ώρα, αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο εσωτερικό των αντιδραστήρων 1 έως 3, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.

 

Επίσης, η Tepco προτίθεται να τοποθετήσει ένα κάλυμμα πάνω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες που θα περιορίζει τα ραδιενεργά στοιχεία που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

 

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος που έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του θα μπορέσει ξανά να επιστρέψει στην περιοχή και ο ιαπωνικός λαός να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς ανησυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Tepco Tsunehisa Katsumata σε συνέντευξη τύπου που μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο.

 

Εξήγησε ότι η πρώτη φάση αφορά στη μείωση της διαρροής ραδιενέργειας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ενώ η διαρροή ραδιενέργειας έχει περιοριστεί, η συνολική έκλυση έχει προκαλέσει προβλήματα στις γειτονικές πόλεις και χωριά, ενώ το υψηλής συγκέντρωσης ραδιενεργό νερό «απειλεί» τον ωκεανό σε περίπτωση που διαρρεύσει.

 

Το δεύτερο βήμα είναι η μείωση της ποσότητας ραδιενέργειας που παράγεται με την αποκατάσταση των συστημάτων ψύξης, ώστε να μπορεί να ανακυκλωθεί το νερό που χρησιμοποιείται στην ψύξη.

 

Μετά τη δεύτερη φάση, η εταιρεία ελπίζει να καταφέρει να φέρει τις μονάδες των αντιδραστήρων σε τέτοια κατάσταση που δεν θα εγείρουν πλέον κινδύνους και θα θεωρούνται ανενεργές.

 

Ο υπυοργός Εμπορίου Banri Kaieda, ο οποίος είχε ζητήσει από την Tepco να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της κρίσης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της πυρηνικής κρίσης.

 

«Έχουμε περάσει από την κατάσταση όπου αναγκαστήκαμε να λάβουμε έκτακτα μέτρα σε μία κατάσταση όπου μπορούμε να λάβουμε μέτρα που υπολογίζαμε να λάβουμε σε μία πιο σταθερή κατάσταση».

 

Η Tepco σημείωσε ότι θα γεμίσει πλήρως τους αντιδραστήρες με νερό. Σκοπός είναι η ψύξη των μονάδων και η αποτροπή μίας επικίνδυνης υπερθέρμανσης που θα οδηγήσει σε τεράστια έκλυση ραδιενέργειας.

 

Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μετρήσεις με ρομπότ στο εσωτερικό των αντιδραστήρων 1 έως 3 έδειξαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας, μεταξύ 10 και 49 μιλισιβέρ ανά ώρα στον αντιδραστήρα 1 και μεταξύ 28-57 μιλισιβέρ στον αντιδραστήρα 3. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την υπηρεσία εμποδίζει τις εργασίες αποκατάστασης στο εσωτερικό.

 

Η Tepco χρησιμοποίησε τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ για να κάνει τις μετρήσεις καθώς είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν εργάτες στο εσωτερικό των αντιδραστήρων λόγω των ανησυχιών για τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.