Καινούργια εφημερίδα στη Βρετανία, μετά από τριάντα χρόνια

Πρεμιέρα έκανε σήμερα στα περίπτερα η The New Day, η πρώτη καινούργια εφημερίδα που κυκλοφορεί στη Βρετανία μετά από τριάντα χρόνια.

 

Στο πρώτο φύλλο της, η εφημερίδα έχει και τη στήριξη του Bρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δημοσιεύει στη 12η σελίδα ένα άρθρο με το οποίο καλεί τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου.

 

Έχει επίσης ειδήσεις για διασημότητες, λίγα αθλητικά και ένα άρθρο που εξηγεί «γιατί οι γυναίκες φοβούνται να διατυπώνουν αιτήματα στο γάμο».

 

Η The New Day, η οποία εκδίδεται από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Trinity Mirror, ελπίζει ότι θα επιτύχει σ' έναν τομέα που χαρακτηρίζεται από τη μείωση του αριθμού των αναγνωστών και τη συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων. Οι μειώσεις αυτές έκαναν την εφημερίδα The Independent, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986, να ανακοινώσει πως από τις 26 Μαρτίου θα σταματήσει να κυκλοφορεί σε χαρτί και θα γίνει 100% ηλεκτρονική.

 

«Προφανώς θα ήμασταν εντελώς βλάκες αν αρκούμασταν στο να κυκλοφορήσουμε απλώς άλλη μια εφημερίδα. Δεν είναι αυτή η περίπτωση», εξηγεί στη δεύτερη σελίδα η σύνταξη της New Day, διαβεβαιώνοντας πως η εκδοτική γραμμή δεν θα έχει κανέναν πολιτικό προσανατολισμό.

 

Η εφημερίδα αυτή των 40 σελίδων, η οποία διατίθεται σήμερα δωρεάν σε 2 εκατ. αντίτυπα από 40.000 σημεία πώλησης, θα πωλείται για δύο εβδομάδες έναντι 25 πενών (32 λεπτών του ευρώ), πριν περάσει στις 50 πένες (64 λεπτά του ευρώ), μια τιμή αντίστοιχη αυτής των άλλων βρετανικών ταμπλόιντ.

 

Το πρώτο φύλλο έχει στην πρώτη σελίδα ένα θέμα για τα παιδιά που είναι υποχρεωμένα να υποκαθιστούν τους γονείς τους στις οικιακές δουλειές ή στη φύλαξη των αδελφιών τους.

 

Προσανατολισμένη στην κατανάλωση και τον τρόπο ζωής, η εφημερίδα περιέχει επίσης μια ρουμπρίκα με τίτλο "Όλοι μιλούν γι' αυτό" που είναι αφιερωμένη στην Κέιτ Μπλάνσετ και τη Λαίδη Γκάγκα, ένα κεντρικό δισέλιδο με μια φωτογραφία του Ηνωμένου Βασιλείου από το διάστημα, ένα άρθρο για το πώς να ζεις δωρεάν και ένα ρεπορτάζ για την απελπισία των παιδιών που πάσχουν από αλφισμό (αλμπίνοι) στην Αφρική.

 

Η εφημερίδα, η οποία έχει αυτονομία έναντι της Daily Mirror, άλλης εφημερίδας του ομίλου Trinity Mirror, στοχεύει σε ένα ευρύ κοινό γυναικών και ανδρών που αναζητούν κάτι διαφορετικό το οποίο δεν μπορούν να βρουν σήμερα, είχε εξηγήσει ο όμιλος όταν είχε ανακοινώσει την έκδοση της εφημερίδας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.