Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη και τα Διαβατά θα διανέμει έως και τις 6 Μαρτίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

 

Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας καλύπτεται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης (Emergency Appeal- EA) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), ενώ ένα μικρό μέρος από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

 

Συγκεκριμένα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη θα διανεμηθούν 3.000 πακέτα με τρόφιμα, 1.500 μπουκάλια με νερό, 210 παιδικές τροφές, 1.820 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής, 1.960 τσάντες και 700 κουβέρτες. Τα είδη αυτά καλύπτονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης.

 

Στα Διαβατά θα διανεμηθούν 1.800 πακέτα με τρόφιμα προερχόμενα από δωρεές. Επίσης, θα διανεμηθούν 1.400 τσάντες, 420 παιδικές τροφές και 1.400 ξυραφάκια που προέρχονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης, καθώς και η δωρεά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελείται από 20 μάρσιπους, και 75 πακέτα προσωπικής υγιεινής και 50 πακέτα προσωπικής υγιεινής (6-12 μηνών).

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε όλα τα σημεία διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Ειδικότερα στην Ειδομένη λειτουργεί ιατρική μονάδα και παιδότοπος, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και επανασύνδεσης οικογενειακών δεσμών και πραγματοποιούνται διανομές ανθρωπιστικού υλικού.

 

Στα Διαβατά κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από ιατρό εθελοντή, νοσηλεύτριες, εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μεταφραστή, στελέχωσαν την κλινική που λειτουργεί εντός του διαμορφωμένου χώρου στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων. Επίσης, διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και κοινωνικοί λειτουργοί του Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην καταγραφή των προσφύγων και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους 2.000 φιλοξενούμενους του Κέντρου.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.