Τατούλης: Ψέμμα Τσίπρα ότι κυβέρνηση πέτυχε 97% απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη που διεκδίκησε από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους το νέο της πρόγραμμα 2014 – 2020 να είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό, παρότι και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ήταν διστακτικές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της κατανομής του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στις Περιφέρειες για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη κατανομή των πόρων στις Περιφέρειες η Πελοπόννησος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι είναι ψευδές ότι η Κυβέρνηση εκχώρησε στις Περιφέρειες το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. «Το διεκδικήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πετύχαμε γιατί ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας είναι ο μόνος ικανός θεσμός για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής στη χώρα».

 

Η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, «στην ουσία πρόκειται για τη δημοσιονομική ένταξη των αγροτών με νέες υποχρεώσεις. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας και το σχέδιό μας για την πολιτική της Περιφέρειας στην αγροτική οικονομία. Με μικρές επενδύσεις μπορούμε να έχουμε γρήγορες αποδόσεις και ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα».

 

Ο κ. Τατούλης υποστήριξε επίσης ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να μας φορτώσει στο 37% των πόρων που μας αναλογεί όλες τις δουλείες και τις εκκρεμότητες του Υπουργείου. Δεν θα το δεχτούμε και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας όπως το έχουμε σχεδιάσει».

 

«Είναι επίσης ψευδής ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ότι το 97% της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ οφείλεται στην Κυβέρνηση ΑΝΕΛ – Σύριζα» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ικανότητα των Περιφερειών να επιτύχουν τους στόχους.

 

Οι Περιφέρειες αξιοποίησαν πλήρως τα προγράμματά τους και έθεσαν σε σημαντική κινητικότητα τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων.

 

«Όλοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε περισσότερα γιατί μέχρι στιγμής μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας το κάνει» δήλωσε ακολούθως ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε ως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου την παραδοξολογία και την άγνοια. «Υπάρχουν πλευρές του Περιφερειακού Συμβουλίου που εγκαλούν την περιφερειακή αρχή για τα όσα έχει πετύχει, ενώ ταυτόχρονα αλληθωρίζουν με απόψεις χωρίς συνέπεια και καμία σχέση με την πραγματικότητα».


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

Την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας παρουσίασαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο ΟΠΑΠ και...

Αυτοκίνητο

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.