Κομισιόν: Χαιρετίζει την έναρξη της συνεργασίας Frontex - ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Με ανακοίνωση της, η Κομισιόν χαιρετίζει την έναρξη της συνεργασίας της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

 

Την άμεση έναρξη της συνεργασίας, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση, η Federica Mogherini και ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Το κείμενο της Κομισιόν αναφέρει τα εξής:

 

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Frontex και NATO αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους στο Αιγαίο πέλαγος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ που συνυπογράφουν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Federica Mogherini και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Αυτές οι λειτουργικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, θα εξασφαλίσουν τη συνοχή και τη συμπληρωματικότητα της επιχείρησης της Frontex με την ονομασία "Ποσειδών Ταχεία Επέμβαση" στην περιοχή, καθώς και τις προσπάθειες των δραστηριοτήτων υποστήριξης του ΝΑΤΟ.

 

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να συνδράμει στη διεξαγωγή των αναγνωρίσεων, στην παρακολούθηση και στην επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια σημαντική συμβολή στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.

 

Η σημερινή συμφωνία είναι ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας ανάμεσα  στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως συμβαίνει ήδη και άλλα σημεία κρίσεων. Η ΕΕ θεωρεί ότι η κοινή προσπάθεια με το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει δημιουργήσει η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση και θα περιορίσει τους κινδύνους για τα άτομα που επηρεάζονται από αυτήν".

 

Stoltenberg: Ενισχύεται το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

 

Την επέκταση και ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πέλαγος με στόχο να παταχθούν τα κυκλώματα δουλεμπόρων, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία που αναμεταδίδουν δηλώσεις του Jens Stoltenberg, γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ  σημειώνει ότι το ΝΑΤΟ θα αρχίσει να επιχειρεί σε ελληνικά και τουρκικά εθνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, στην ανατολική Μεσόγειο θα σταλούν περισσότερα πλοία, που θα προστεθούν στα τρία τα οποία ήδη δρουν στην περιοχή, διαβεβαιώνει σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.