"Επιστρέφει" το Ράλι Ακρόπολις

Το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι το 2011 -πέρυσι δεν διεξήχθη- αφού συμπεριλήφθηκε και πάλι στο ημερολόγιο αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

 

Ταυτόχρονα εξετάζεται η προοπτική να δημιουργηθεί πίστα Φόρμουλα 1 στη Ρόδο.

 

Το Ράλι Ακρόπολις τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού και όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης -κατά τη διάρκεια εκδήλωσης- «το Ράλι είναι σημαντικό γεγονός και θα έχει προφανή θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό αφού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων «Κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Β. Δεσποτόπουλος συζήτησε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πίστα Αγώνων Φόρμουλα 1 στη Ρόδο, καθώς το νησί διαθέτει τις προδιαγραφές, τόσο για τη χάραξη διαδρομών, όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας διεθνών αυτοκινήτου.

 

Το υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις το Μάιο του 2011, ενώ θα εξετάσει τις προοπτικές για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στη Ρόδο.

 

Ας σημειωθεί ότι το Ράλι Ακρόπολις θα έχει «πράσινο προσανατολισμό» και αποσκοπεί στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, όπως έγινε και με τη διοργάνωση του Χρυσού Μαραθώνιου που απέφερε έσοδα 30 εκατ. ευρώ και είχε διεθνή προβολή.

 

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Ακρόπολις ξεκίνησε το 1951 και έγινε διεθνές το 1953. Το Ράλι σταμάτησε μετά από απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA για το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, εξαιτίας της πίεσης των κατασκευαστών για μείωση των αγώνων. Ωστόσο το 2011 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γράφει ιστορία! Δεύτερη φάση Champions League »

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Media

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το mainstream επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές βρίσκονται σε αποδρομή. Ο πρωθυπουργός...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.