Deal News Online

undefined

Κοινή πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για τους πρόσφυγες

Με πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Επιμελητηρίων Αττικής, για την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης υποστήριξης των προσφύγων και των υποδομών που τους φιλοξενούν, στην Αττική.

 

Εκτός του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη και του Γεν. Γραμματέα Βασίλη Λιαμέτη, στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Περικλής Διακουμάκος, ως και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Νίκος Μαυρίκος.

 

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους, από πλευράς Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ο Σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Αντ. Παπαδεράκη, κος Μιχάλης Μυτιλινάκης και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, κα Αγγελική Λεβέντη.

 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, εξέθεσαν στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, τη βούληση των επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούν, να συνδράμουν με τον προσφορότερο τρόπο, στο συντονισμένο σχέδιο των κρατικών φορέων, για την προσωρινή εγκατάσταση και αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, στις υπάρχουσες υποδομές, στην Αττική.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Γεν. Γραμματέα Εμπορίου, τόνισε την απόλυτη ανάγκη της Πολιτείας αυτή την ώρα, για στήριξη από την ιδιωτική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι το κονδύλι των 100.000.000 € από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει εκταμιευτεί ακόμη. Υπογράμμισε, ότι το Υπουργείο, βρίσκεται σε αρμονική και διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια, για την εξασφάλιση των ειδών πρώτης ανάγκης και ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσης του εξοπλισμού σίτισης, διατήρησης των τροφίμων και συνθηκών υγιεινής, στους χώρους προσωρινής διαμονής.

 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, δεσμεύτηκαν ότι θα κινητοποιήσουν τις επαγγελματικές οργανώσεις και τα Μέλη τους, γνωστοποιώντας τον κατάλογο των προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, και είναι χρήσιμοι στις λειτουργούσες δομές της Περιφέρειας και τα Κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων. Τέλος, ζήτησαν από τη Γεν. Γραμματεία Εμπορίου, να προβεί στις απαραίτητες κανονιστικές ρυθμίσεις, ώστε να επιτραπεί η αξιοποίηση του προϋπολογισμού τους, για την υποστήριξη του ανθρωπιστικού τους έργου, αλλά και για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Κοινή θέση των παρισταμένων Προέδρων, είναι ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος, που αυτές τις μέρες βιώνει συνθήκες ασφυξίας και αγωνίζεται για την επιβίωσή του, έχει αποδείξει με το ήθος του, ότι ξέρει να αντιδρά στις κρίσεις. Οφείλουμε δε όλοι, να αφήσουμε κατά μέρος, τις όποιες πολιτικές ή κομματικές αντεγκλήσεις και να σπεύσουμε να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, στην ανθρωπιστική κρίση μέσα στην ίδια τη χώρα μας, προσφέροντας εθνική υπηρεσία. Για να αποδείξουμε και να διδάξουμε ότι είμαστε πρώτα απ' όλα, ΑΝΘΡΩΠΟΙ».


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα…

Βολές  εναντίον του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.