Οι εργοδότες αυξάνουν τις εργατοώρες, μειώνουν τους μισθούς

Αύξηση 0,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης απασχολουμένων στο λιανικό εµπόριο το δ' τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριµήνου 2014.

 

Ωστόσο, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριµήνου 2015 παρουσίασε µείωση 0,3%.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης ωρών εργασίας στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 3,4%.

 

Ενώ ο δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε µείωση 2,6% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 21,4%.

 

Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, πχ έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κλπ) γενικός δείκτης απασχολουµένων ατόµων παρουσίασε µείωση 0,2% το δ' τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριµήνου 2015, ο αντίστοιχος δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε αύξηση 0,4% και ο αντίστοιχος δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων παρουσίασε αύξηση 3,6%.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.