Deal News Online

Επίθεση Πάγκαλου σε ΝΔ - Διαψεύδει όσα του αποδίδονται Προτεινόμενο

Για δεύτερη μέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, και με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", επαναλαμβάνει ότι «ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

 

Αντίθετα, τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπροέδρου, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

 

Επίσης υπενθυμίζει ότι στην ελληνική Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει: «Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».

 

Ο αντιπρόεδρος εξαπολύει επίσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αφού επιμένει να συζητήσουμε περί 'τεμπέληδων' και 'τεμπελιάς', δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα» και στο πλαίσιο αυτό κάνει μνεία της πρόσφατης δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία «ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: 'Ας' το γι΄ αργότερα'».

 

Η "μνημειώδης" αυτή φράση, αναφέρει, «αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του», προσθέτοντας ότι: «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι' αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».

 

Στην ανακοίνωση του αντιπροέδρου επισημαίνεται ως "ενδιαφέρον" το ότι «ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του», αφού, όπως αναφέρει στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίστηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν.

 

Και προσθέτει: «Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την 'καταραμένη' πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους 'καραμανλικούς' και να συναγωνίζεται τους 'Αληθινούς Φιλανδούς' σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές».

 

Διαβάστε επίσης: Επισκόπηση Τύπου


World Business

McDonalds: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου

McDonalds: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν πωλήσεις και κέρδη της McDonalds καθώς τα εστιατόρια ξεκίνησαν...

Media

Τεχνόπολη: Φωτογραφικό ντοκιμαντέρ για Έλληνες Ολυμπιακούς αθλητές

Τεχνόπολη: Φωτογραφικό ντοκιμαντέρ για Έλληνες Ολυμπιακούς αθλητές

Ο πόνος, η προσπάθεια, οι δυσκολίες και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς...

Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.