Μέτωπο εργαζομένων - Κατρούγκαλου κατά της ΙΜΑΣ Α.Ε.

Την απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. που γύρισε την πλάτη της στους εργαζόμενούς της, εμμένοντας στη λύση των συμβάσεων μαζί τους, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου καταδικάζεται η στάση της ΙΜΑΣ Α.Ε. να μην προσέλθει στον τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση -εργαζόμενοι, εργοδότης, υπουργείο- δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα, δεδομένου ότι τα μεγέθη της δεν δικαιολογούν την στάση που επιδεικνύει… Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η απόφαση αυτή της διοίκησης είναι εκδικητική προς τους εργαζόμενους, ακατανόητη σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της και απόλυτα παράνομη και καταχρηστική, αφού έγινε στο μέσο της διαβούλευσης -η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε- χωρίς καμία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ οι εργαζόμενοι ήδη είχαν προσέλθει για να συμφωνήσουν με τις απαιτήσεις της εταιρείας.

 

Απούσης της εταιρείας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Μεταφορών- Υποδομών - Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, πέντε βουλευτές του νομού Μαγνησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου, από την ΝΔ ο Χρήστος Μπουκώρος, από το ΚΚΕ ο Κώστας Στεργίου, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΧΒΕ Νικόλαος Ξουράφης, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου, σε ένα κλίμα ενιαίας καταδίκης της καταχρηστικής και απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εταιρείας.

 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της εταιρείας για την διακοπή της λειτουργίας της, που "πετάει" στην ανεργία 138 εργαζόμενους και στην δυστυχία τις οικογένειες τους.

 

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την διακοπή των εργασιών της εταιρείας έγινε στις 11/03/2016, πριν λήξει το διάστημα διαβούλευσης που είχε ορίσει ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ για την ολοκλήρωσή της, η οποία έληγε στις 15/03/2016.


protoselida

World Business

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον Καναδά

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον…

Την απόλυση 1.200 εργαζομένων σχεδιάζει η General Motors στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Oshawa στον Καναδά, το οποίο...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

Την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας παρουσίασαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο ΟΠΑΠ και...

Αυτοκίνητο

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.