Ασφαλιστικό: Πρόοδος, αλλά χωρίς συμφωνία

Για αμοιβαίες υποχωρήσεις έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος – Νέο ραντεβού το Σάββατο

 

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το μέτωπο του ασφαλιστικού και μετά την σημερινή συνάντηση των δανειστών με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο, οπότε και εκτιμάται ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία.

 

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων, ο υπουργός Εργασίας διεμήνυσε ότι υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει στην συνάντηση του Σαββάτου.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως εξέπεμψε θετικά μηνύματα, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά δεν υπήρχαν κάθετες αρνήσεις για το ζήτημα της αύξησης των εισφορών. Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός εάν δεν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, οι δανειστές ζητούσαν μείωση των συντάξεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Στα σημεία τριβής κυβέρνησης – θεσμών είχε αναφερθεί ο κ. Κατρούγκαλος και σε συνέντευξή του, στην οποία αποκάλυψε ότι οι δανειστές να επιμένουν σε περικοπές σε όλα τα επίπεδα, και ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει επιδείξει αρνητική στάση στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών [Βλ. σχετικά:  Κατρούγκαλος: Στο τραπέζι ακόμη η σύνταξη των 280 ευρώ].

 

Κατρούγκαλος: Σταθερές οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

 

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο ασφαλιστικό έως το Σάββατο.

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημειώθηκε πρόοδος, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, οι δανειστές δέχθηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς.

 

«Δεν υπήρχε, βέβαια, κατάληξη σήμερα» σημείωσε ο υπουργός. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σάββατο, που θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος. «Δεν μπορώ να πω από τώρα, αν θα καταλήξουμε. Είμαι, όμως, λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση» διευκρίνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων. «Δεν μπήκε η αμφισβήτηση αυτή στο τραπέζι ούτε από την άλλη πλευρά» επεσήμανε. Επίσης, όπως τόνισε, σταθερή παραμένει και η βασική δέσμευση της κυβέρνησης για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος.

 

 

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 18:35


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.