Κτηματόσημο προ των πυλών

Τσουχτερός ο λογαριασμός για όσα δικαιώματα δηλώθηκαν από το 2008 και εντεύθεν

 

Τα πρώτα «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ακινήτων, για την πληρωμή του κτηματόσημου, αναμένονται κατά το τέταρτο τρίμηνο τρέχοντος έτους και θα αφορούν σε περιοχές που είχαν ενταχθεί στα παλαιότερα προγράμματα κτηματογράφησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για την κτηματογράφηση του υπολοίπου 65% της Ελλάδας έως το 2020.

 

Οι ιδιοκτήτες (σ.σ. δικαιώματα που δηλώθηκαν κατά την περίοδο 1997-2008) θα κληθούν να πληρώσουν το σταθερό τέλος κτηματογράφησης ύψους 35 ευρώ, ενώ, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, το τέλος θα καταβληθεί από κάθε ιδιοκτήτη.

 

Για τα υπόλοιπα περίπου 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα, που δηλώθηκαν στη δεύτερη φάση από το 2008 και μετά, το τέλος θα είναι αναλογικό και πιο... τσουχτερό, καθώς αυτό θα υπολογίζεται από ποσοστό ένα τοις χιλιοίς επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου μείον ποσό 20.000 ευρώ.

 

Για παράδειγμα, για ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αναλογικό τέλος 80 ευρώ, ενώ, εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα κληθούν να πληρώσουν από 40 ευρώ έκαστος.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.