Ξιφαράς: Επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων ο σταθμός LNG της Ρεβυθούσας

Τη στρατηγική σημασία του έργου της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας και τις ευκαιρίες που συνεπάγεται η ολοκλήρωσή του, ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομία «Energy Market: Unlocking Greece 's Economic Potential», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Μαρτίου.

 

Ο κ. Ξιφαράς στην ομιλία του επισήμανε, ότι το έργο της 2ης αναβάθμισης της Ρεβυθούσας θα ωφελήσει πολλαπλά την αγορά του φυσικού αερίου, αυξάνοντας το επίπεδο της ενεργειακής ασφάλειας για τις επόμενες γενιές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και εν τέλει επιτρέποντας σε περισσότερους καταναλωτές και νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ανέφερε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, ο σταθμός της Ρεβυθούσας θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να γίνει Σημείο Εισόδου για όλες τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας το ρόλο του ΔΕΣΦΑ σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ο κ. Ξιφαράς ανακοίνωσε, επίσης, τη δρομολόγηση τεχνολογιών Small Scale LNG και τη συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ, με το ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Poseidon Med II, το οποίο έχει απώτερο στόχο την υιοθέτηση του ΥΦΑ ως καυσίμου στη ναυτιλία και τη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου ανεφοδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο με σημείο αναφοράς τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.

 

Ο κ. Ξιφαράς έκλεισε την ομιλία του, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ δίνουν «οξυγόνο» στην εγχώρια οικονομία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο στόχος της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί πρόκληση, στην οποία ο ΔΕΣΦΑ έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται επιτυχώς, συμβάλλοντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.