Ξιφαράς: Επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων ο σταθμός LNG της Ρεβυθούσας

Τη στρατηγική σημασία του έργου της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας και τις ευκαιρίες που συνεπάγεται η ολοκλήρωσή του, ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομία «Energy Market: Unlocking Greece 's Economic Potential», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Μαρτίου.

 

Ο κ. Ξιφαράς στην ομιλία του επισήμανε, ότι το έργο της 2ης αναβάθμισης της Ρεβυθούσας θα ωφελήσει πολλαπλά την αγορά του φυσικού αερίου, αυξάνοντας το επίπεδο της ενεργειακής ασφάλειας για τις επόμενες γενιές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και εν τέλει επιτρέποντας σε περισσότερους καταναλωτές και νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ανέφερε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, ο σταθμός της Ρεβυθούσας θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να γίνει Σημείο Εισόδου για όλες τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας το ρόλο του ΔΕΣΦΑ σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ο κ. Ξιφαράς ανακοίνωσε, επίσης, τη δρομολόγηση τεχνολογιών Small Scale LNG και τη συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ, με το ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Poseidon Med II, το οποίο έχει απώτερο στόχο την υιοθέτηση του ΥΦΑ ως καυσίμου στη ναυτιλία και τη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου ανεφοδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο με σημείο αναφοράς τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.

 

Ο κ. Ξιφαράς έκλεισε την ομιλία του, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ δίνουν «οξυγόνο» στην εγχώρια οικονομία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο στόχος της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί πρόκληση, στην οποία ο ΔΕΣΦΑ έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται επιτυχώς, συμβάλλοντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Αρνητικά θα επηρεαστούν τα έσοδα της Microsoft από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα κοροναϊού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.