TAZ: Γιατί οι πρόσφυγες θα γίνουν κρατούμενοι

Τα σχόλια και τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου είναι βεβαίως αφιερωμένα στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες αναφορές σχετικά με το προσφυγικό και την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με της Deutsche Welle, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει:«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στη νέα «κανονικότητα» της τρομοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα ήταν παραίτηση. Η διεθνής συνεργασία των αρχών ασφαλείας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στενή. Τα περιβάλλοντα που γεννούν την ισλαμιστική τρομοκρατία θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο. Και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις των τρομοκρατών θα πρέπει να διαλυθούν. Διαφορετικά θα σπέρνουν τον φόβο στην καρδιά της Ευρώπης ξανά και ξανά».

 

Η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να μάθει από την ιστορία της τρομοκρατίας και ότι στη δεκαετία του ´70 και ´80 ούτε οι Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία ούτε η RAF στη Γερμανία κατάφεραν να επιβάλουν αυτά που ήθελαν: «Ακόμα και εάν οι κοινωνίες τότε παρουσίαζαν σημάδια ενός νέου αυταρχισμού, η τάση αυτή ξεπεράστηκε όπως και η τρομοκρατία της RAF και των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Η ανοιχτή κοινωνία κέρδισε. Και αυτή τη φορά θα κερδίσει εάν παραμείνει ανοιχτή».

 

Η Welt επικρίνει τη δράση των αρχών ασφαλείας και γράφει: «Οι δράστες χρησιμοποιούν τα πιο μοντέρνα συστήματα επικοινωνίας για να απλώσουν τα δίχτυα τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να ανταποκρίνονται αντίστοιχα. Δεν είναι δυνατόν χώρες σαν το Βέλγιο να επιτρέπουν καταστάσεις όπως αυτές στο Μόλενμπεεκ. Τις συνέπειες δεν τις υφίσταται μόνο το Βέλγιο αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι γείτονες».

 

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες αναφορές στην Ελλάδα και στο προσφυγικό. Η Taz του Βερολίνου αναφέρει στον τίτλο «Γιατί οι πρόσφυγες θα γίνουν κρατούμενοι» και εξηγεί ότι «ανθρωπιστικές οργανώσεις περιορίζουν την δραστηριότητα τους στην Ελλάδα διότι οι νέοι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται σαν φυλακισμένοι.»

 

Η Berliner Zeitung αναφέρει ότι στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβούν οι πρώτοι από τους 100 Γερμανούς υπαλλήλους που θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο στην Ελλάδα.

 

Και τέλος, η εφημερίδα DIE ZEIT φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το προσφυγικό και την νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, σημειώνοντας: «Οι Έλληνες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Μέχρι τώρα τα καταφέρνουν καλύτερα από όσο νομίζεται. Πρώτες εντυπώσεις από Αθήνα και Πειραιά». Η εφημερίδα γράφει: «Σε πολλά ευρωπαϊκά σχόλια διαβάζει κανείς τα ίδια στερεότυπα όπως και αναφορικά μα την οικονομική κρίση: 'Χάος στην Ελλάδα', 'Ηχώρα δεν τα βγάζει πέρα'. Στο λιμάνι του Πειραιά και στα κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα μάταια ψάχνει κανείς το χάος (...). Η Ελλάδα δεν βυθίζεται στο χάος αλλά είναι πολύ επιβαρυμένη, πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει μια χώρα με συρρικνωμένη οικονομία. Αυτή είναι και η αποφασιστική διαφορά με την Γερμανία.»


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.