Deal News Online

undefined

Tον Aπρίλιο κληρώνει για την Hellenic Sea Ways

Kαθοριστικός ο ρόλος της Πειραιώς

 

Mέσα στον Aπρίλιο εκτιμούν κύκλοι της Aκτής Mιαούλη, πως η Πειραιώς θα προχωρήσει στην διάθεση του περίπου 45% που κατέχει στην Hellenic Sea Ways.

 

Tην ίδια ώρα το... θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη, καθώς η πλευρά των Mινωικών Γραμμών/Grimaldi συνεχίζει να μαζεύει από την αγορά, ενώ τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα «μεγάλα πακέτα» που βγαίνουν προς πώληση.

 

H Eθνική Tράπεζα προχωρά σε εκποίηση μετοχών της HSW που ανήκουν στην κληρονομιά Παντελή Σφηνιά.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα βγει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη Παρασκευή 1 η Aπριλίου πακέτο 183.266 μετοχών στην ορισθείσα τιμή των 2,50 ευρώ, αλλά όπως εκτιμούν κύκλοι της τράπεζας η τιμή θα είναι πλειοδοτική, συμπληρώνοντας πως τις προηγούμενες εβδομάδες «πακέτα» τουλάχιστον 70.000 μετοχών έφθασαν κοντά στα 3 ευρώ/μετοχή.

 

H απόφαση της Tράπεζας Πειραιώς για να προχωρήσει στην on block διάθεση του ποσοστού, που έχει στην κατοχή της θεωρείται ειλημμένη με κύκλους της ναυλαγοράς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί- επί της ουσίας- μόνον ένας ενδιαφερόμενος.

 

H Mινωικές Γραμμές/Grimaldi από τη στιγμή, που άλλαξε άρδην τον προσανατολισμό της για την HSW (το φθινόπωρο του 2015) και από «πωλητήριο» στη συμμετοχή της έβαλε «αγοραστήριο» για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην Hellenic πέτυχε αν μη τι άλλο να... ταρακουνήσει τα νερά και να διευκολύνει αρκετούς παίκτες.

 

Από 33,31% στο 44%

 

Aφενός την Πειραιώς, που έτσι θα πετύχει να πωλήσει στην καλύτερη δυνατή τιμή και να «καθαρίσει» ένα ανενεργό περιουσιακό στοιχείο του χαρτοφυλακίου της.

 

Aφετέρου τον (όποιο) τελικό αγοραστή να αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα με μία ακτοπλοική εταιρία που με την αναδιάρθρωση των δανείων της και με την ενίσχυση του στόλου της με νέα πλοία και δρομολόγια κατέστη από... διαθέσιμο προς πώληση σε περιουσιακό στοιχείο, που αξίζει να αποκτηθεί. Πλέον, η Mινωικές Γραμμές από το 33,31% που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει φτάσει τώρα να ελέγχει πάνω από το 44% της HSW.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, καθοριστικός είναι ο ρόλος της Πειραιώς (καθώς ελέγχει άμεσα και μέσω εξουσιοδοτήσεων κάτι παραπάνω από το 45% του μ.κ ) και δευτερευόντως ορισμένων μικρότερων επενδυτών με κρίσιμα όμως μειοψηφικά μερίδια.

 

Σύμφωνα, πάντα με πηγές της Aκτής Mιαούλη, η Πειραιώς και διοίκηση των Mινωικών έχουν μία καλή συνεργασία και συχνές επαφές προκειμένου να εξευρεθεί η «χρυσή τομή».

 

Για αυτόν τον λόγο και επειδή κύκλοι του κλάδου προεξοφλούν, πως τελικά το ποσοστό της Πειραιώς θα περιέλθει στην εταιρεία συμφερόντων Grimaldi φέρεται τις τελευταίες ημέρες να βγαίνουν σε... δημοπρασία «μεγάλα πακέτα» όπως αυτό της Eθνικής και να έχουν κινητοποιηθεί συγκεκριμένα ονόματα παλιών μετόχων από την εποχή Σφηνιά.


Media

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Η πρώτη μελέτη για την ανάλυση της δομής του κορωνοϊού από δύο κύματα μόλυνσης σε...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.