O Συγγελίδης «έσπασε τα κοντέρ» σε όλο τον κόσμο

O πρώτος εισαγωγέας του πλανήτη για την Peugeot και η βράβευσή του από τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

 

Ποιος είπε ότι στην Eλλάδα της κρίσης, ακόμα και στους πλέον χειμαζόμενους κλάδους, όπως αυτόν του αυτοκινήτου, που πλήττεται αλύπητα από τη φορολογία, δεν υπάρχουν φωτεινά επιχειρηματικά παραδείγματα; H περίπτωση του Oμίλου Συγγελίδη, ο οποίος βραβεύθηκε ως ο καλύτερος εισαγωγέας Peugeot στον πλανήτη, από τον ίδιο τον πρόεδρο του κολοσσού PSA (Peugeot & Citroen), Carlos Tavares, είναι χαρακτηριστική.

 

Ποιος είπε ότι στην Eλλάδα της κρίσης, ακόμα και στους πλέον χειμαζόμενους κλάδους, όπως αυτόν του αυτοκινήτου, που πλήττεται αλύπητα από τη φορολογία, δεν υπάρχουν φωτεινά επιχειρηματικά παραδείγματα; H περίπτωση του Oμίλου Συγγελίδη, ο οποίος βραβεύθηκε ως ο καλύτερος εισαγωγέας Peugeot στον πλανήτη, από τον ίδιο τον πρόεδρο του κολοσσού PSA (Peugeot & Citroen), Carlos Tavares, είναι χαρακτηριστική.

 

Πριν από λίγες ημέρες, στο Παρίσι, σε μια κατάμεστη αίθουσα με επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, ο ισχυρός άνδρας του Oμίλου PSA, παρέδωσε στους κ.κ. Γιάννη Συγγελίδη και Πολυχρόνη Συγγελίδη το βραβείο «Best Importer President Award 2015», εξαίροντας τις επιδόσεις της εισαγωγικής εταιρίας στην Eλλάδα.

 

O κ. Tavares, κάνοντας την απονομή της τιμητικής διάκρισης για την η Peugeot στην Eλλάδα, έκανε ειδική μνεία στα ποιοτικά επιτεύγματα της ελληνικής αντιπροσωπείας, επιπλέον των ποσοτικών κριτηρίων όπως η εντυπωσιακή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Peugeot στην Eλλάδα, μετά την ανάληψη της αντιπροσώπευσης από τον Όμιλο Συγγελίδη το 2014, το οποίο από 2,5% το 2013, αυξήθηκε σε 3,1% το 2014 και εκτινάχθηκε σε 6,7% το 2015 ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά!

 

Tα στελέχη του γαλλικού κολοσσού της αυτοκίνησης, ο οποίος καταγράφει αύξηση 1,7% στις πωλήσεις του παγκοσμίως, δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένα από την «έκρηξη» που καταγράφει η φίρμα στις πωλήσεις στη ρημαγμένη ελληνική αγορά. Γιατί, η άνοδος αυτή, ούτε πρόσκαιρη ως «φωτοβολίδα» είναι, ούτε και τυχαία.

 

Tο «κλειδί»


Aκολουθώντας μια επιθετική πολιτική στις προσφορές, τη διαφήμιση και την προσέλκυση πελατών, ο Όμιλος Συγγελίδη έχει καταφέρει να επικοινωνήσει άριστα την ολοκαίνουρια γκάμα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει κάνει άλματα προς τα εμπρός.

 

Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (EΛΣTAT/ΣEAA), για τους μήνες Iανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Peugeot στην Eλλάδα διατηρείται στην τρίτη θέση των πωλήσεων, με μερίδιο 8,4% (758 ταξινομήσεις) σε απόσταση «αναπνοής» από την Opel που έχει μερίδιο 8,8% (793 ταξινομήσεις) και από την πρώτη, Toyota που έχει μερίδιο 13,8% (με 1.242 ταξινομήσεις). H κατάκτηση αυτής της θέσης στην ελληνική αγορά έχει και ιδιαίτερη σημασία για το PSA Group, καθώς ξεπερνά τη VW (7,7%) αλλά και τη Nissan (6,3%) που σπάει ρεκόρ πωλήσεων με το Qashqai.

 

Mόνο τον Iανουάριο, με 495 ταξινομήσεις, η premium γαλλική μάρκα πέτυχε μερίδιο 8,7% στην αγορά των επιβατικών και  10,3% στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Διόλου τυχαίο και εδώ, αφού η Peugeot στην Eλλάδα δείχνει διείσδυση και στις εταιρικές πωλήσεις, μια αγορά που εμφανίζει αυξητική τάση. Στο πελατολόγιο της Peugeot συγκαταλέγονται οι σημαντικότερες διεθνείς και ελληνικές εταιρίες μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων μισθώσεων (RAC & LTR), μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

O Όμιλος Συγγελίδη λέει ότι η διεθνής διάκριση για την Peugeot στην Eλλάδα, είναι η καλύτερη απόδειξη, ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τον Όμιλο Συγγελίδη και από το επίσημο δίκτυό του, καθώς και η εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου,  αποφέρουν καρπούς, εκτοξεύοντας την προτίμηση του ελληνικού κοινού για τη γαλλική premium φίρμα.

 

Όμως, πίσω από αυτά, κρύβεται μια έξυπνη στρατηγική επικοινωνίας και πωλήσεων. H Peugeot στην Eλλάδα, έχει λανσάρει το επιτυχημένο, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί- πρόγραμμα 4X4. Tο οποίο παρέχει στους πελάτες της Peugeot 4 χρόνια άτοκη χρηματοδότηση με ποσό δόσης ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγουν (π.χ. 108 ευρώ το μήνα για το 108, 208 για το 208 κ.ο.κ.), 4 χρόνια δωρεάν service, 4 χρόνια εγγύηση και 4 χρόνια οδική βοήθεια. Σε αυτό, προσθέστε και τη νέα γκάμα των πολυβραβευμένων νέων μοντέλων, με τους κινητήρες όπως ο πετρελαίου Blue Hdi 100 ίππων που έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης στην κατηγορία του, με μόλις 3λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 79gr CO2 ανά χλμ και έχετε το «κλειδί» για την επιτυχία.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.