Θεοχαρόπουλος: Φοβόμαστε ότι θα ξεσπάσουν επεισόδια σε hotspots

«Φοβόμαστε ότι αυτές τις μέρες θα ξεσπάσουν επεισόδια, και αυτό φαίνεται και στη Χίο».

 

Αυτό είπε  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκκενώσει άμεσα και ειρηνικά την Ειδομένη και να κατανείμει δίκαια τους πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας.

 

Όπως είπε, τα επεισόδια της Χίου δεν ήταν αναμενόμενα, με δεδομένο ότι εκεί λειτουργεί το πιο οργανωμένο hoτ spot σε σχέση με τα άλλα νησιά και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθούν νέα επεισόδια, με δεδομένο ότι από σήμερα ξεκίνησαν και οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, και για το λόγο αυτό είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει και πάλι την ΕΕ για ισομερή καταμερισμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες.

 

«Δεν είναι δυνατόν ο νομός Κιλκίς με την Ειδομένη και τα κέντρα φιλοξενίας να έχει 20.000 πρόσφυγες», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν κάνουν η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα αυτά που πρέπει.

 

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην επικείμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχολίασε ότι η πρόταση για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου φαίνεται να προχωράει, με την προϋπόθεση όμως -όπως είπε χαρακτηριστικά- «δεν θα μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις».


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.