Deal News Online

undefined

"Απειλή" η οικονομική κρίση

Στο χαμηλότερο σημείο από την εκκίνηση της μέτρησής του υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αντανακλώντας τη συνεχή επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και της εισοδηματικής κατάστασης των νοικοκυριών.

 

Ο δείκτης, ο οποίος μετράται και δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποχώρησε το τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου 2011 στο 27,1 από 28,7 που ήταν το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

 

"Οι Έλληνες χρειάζονται άμεσα θετικές οικονομικές ειδήσεις και προοπτική με όραμα για το μέλλον", δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Π. Καλλίρης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής μέτρησης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

 

"Έχουν χαθεί κάποιες μάχες, αλλά ο πόλεμος για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας δεν έχει ακόμη χαθεί. Χρειάζονται άμεσα νέες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της καταπολέμηση των παθογενειών της οικονομίας και αναπτυξιακά μέτρα για κλάδους με εγχώρια προστιθέμενη αξία όπως είναι η οικοδομή" σημείωσε ο πρόεδρος.

 

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το συμπέρασμα των φορέων αυτών είναι ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να παρουσιάζει χαρακτηριστικά οικονομίας σε κατάσταση έκτατης ανάγκης.

 

''Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση, η απαισιοδοξία και παράλληλα η μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, φαίνεται να οδηγούν τους καταναλωτές στην πρόβλεψη της αύξησης του κόστους ζωής.

 

Γίνεται αντιληπτό από την συνολική εξέταση των δεικτών ότι οι καταναλωτές θα περιορίσουν σημαντικά τις δαπάνες τους και ως εκ τούτου προσδοκούμε μια ακόμη πιο άσχημη περίοδο για την κατανάλωση τους επόμενους μήνες.

 

Η πραγματική αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από το ρυθμό που αυξάνεται ο τιμάριθμος. Ο λόγος είναι ότι εξακολουθούν να σημειώνονται σημαντικές αυξήσεις σε βασικά είδη και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης.

 

Η ανεργία το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, διαμορφώθηκε στο 14,2%. Σε σχετική ανάλυση , στην μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011 έχει γίνει η εκτίμηση ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 20,3% το 2012. Σε ότι αφορά την πρόβλεψη των καταναλωτών για την πορεία της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες, επιδεινώνεται ενώ η αξία των ακάλυπτων επιταγών για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 20011, έχει διαμορφωθεί στα 350 εκατ. ευρώ'' σημειώνεται στην ανακοίνωση.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Υποπτο κρούσμα κορωνοιού εντοπίστηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και οι παίκτες, όπως και το...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.