Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Ταφόπλακα η επιβολή τέλους στη διανυκτέρευση

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) κάθε σκέψη για νέα φορολογική επιδρομή στον τουρισμό, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα σενάρια περί επιβολής τέλους ανά διακυκτέρευση στα ξενοδοχεία της χώρας.

 

«Μόνο ολέθρια και εκτός πραγματικότητας μπορούν να χαρακτηριστούν τα σενάρια περί επιβολής ειδικού τέλους διανυκτέρευσης στις πλάτες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, την ώρα μάλιστα που αγωνίζονται με κόπους και θυσίες για να παραμείνουν βιώσιμες και λειτουργικές, κόντρα στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται πολύ περισσότερο από τις αρχές της φετινής χρονιάς», υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «κάθε τέτοια σκέψη, από όπου κι αν προέρχεται, προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος αντιστέκεται και αντιδρά σε κάθε είδους παράλογη φορολόγηση που αυξάνει τον κίνδυνο κατάρρευσης των ήδη «πληγωμένων» επιχειρήσεων εκτινάσσοντας τα έξοδά τους, επιβαρύνει την τσέπη Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και υπονομεύει τη ζήτηση για διακοπές στη χώρα μας».

 

Η ΕΞΘ υπογραμμίζει πως «οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο», έχοντας συμπιέσει τις τιμές στο κατώτατο όριο που τους επιτρέπει η ύφεση, η υψηλή φορολογία και η έλλειψη ρευστότητας, ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν όρθιες και να μην οδηγηθούν στην καταστροφή.

 

Αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι επιβεβλημένη η στήριξη του τουρισμού - πυλώνα της εθνικής οικονομίας - που διατηρεί ζωντανές τις θέσεις εργασίας και συμβάλλει στα έσοδα του κράτους με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, τις επαγγελματικές τάξεις και την επιχειρηματικότητα.

 

»Ο τουρισμός που από την αρχή υπηρετεί με όλες τις δυνάμεις του την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, δεν θα συναινέσει στο να μπει μια ακόμα «θηλιά» στο λαιμό της ανταγωνιστικότητάς του. Ο φημολογούμενος σχεδιασμός για επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης στερείται κάθε λογικής βάσης, την ώρα μάλιστα που η παραοικονομία ανθεί, με χιλιάδες παράνομα καταλύματα να «ξεφυτρώνουν» σαν «μανιτάρια» και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την επικράτεια, πλήττοντας την αξιοπιστία της ελληνικής φιλοξενίας και στερώντας ετησίως από τα ταμεία του κράτους, περισσότερα από 270 εκατομμύρια ευρώ».

 

«Η ΕΞΘ απορρίπτει κάθε σκέψη για επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης και ζητά τη ματαίωση τέτοιων σχεδιασμών που βάζουν «ταφόπλακα» στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Καλεί δε την Πολιτεία, να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στην παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που επιβιώνουν ανεξέλεγκτα μέσα σε ένα περιβάλλον άτυπου φορολογικού «απυρόβλητου» και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στη χώρα μας...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.