Deal News Online

undefined

Εντείνεται η γερμανική δυσαρέσκεια κατά του Μηχανισμού Στήριξης

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στις τάξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, κατά του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που αποφασίσθηκε τον Μάρτιο.

 

Ωστόσο, η έγκριση του Μηχανισμού, που αναμένεται το φθινόπωρο, φαίνεται πως ακόμη δεν απειλείται ακόμη.

 

Σε κοινό τους κείμενο, ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Φρανκ Σέφλερ και ο συνάδελφός του Κλάους-Πέτερ Βιλς της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Άγγελα Μέρκελ καταγγέλλουν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας ως "κακό δρόμο" και "εκβιασμό" που ασκείται επί της Γερμανίας, οι όροι του οποίου είναι: "εάν σταματήσετε να πληρώνετε, όλο το σύστημα θα καταρρεύσει".

 

"Κανείς πλέον δεν έχει δικαίωμα να σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις στο σχέδιο αυτό διάσωσης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ", αναφέρουν στο κείμενο αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Φρανκ Σέφερ.

 

Παράλληλα, περί τους δέκα βουλευτές του Φιλελεύθερου Κόμματος συνέταξαν αυτήν την εβδομάδα κείμενο διαμαρτυρίας που προτίθενται να υποβάλουν στο συνέδριο του κόμματος στις 14 και 15 Μαΐου και το οποίο αρνείται ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης, ο οποίος "παραλύει" την ευθύνη και πλήττει τα συμφέροντα των χωρών μελών και των πιστωτών τους.

 

Εκτός από τις αντιρρήσεις επί της ουσίας -για το θέμα του γερμανού φορολογούμενου που υποχρεώνεται να πληρώσει τα σπασμένα των πολυέξοδων πολιτικών- οι επικρίσεις επί της διαδικασίας είναι όλο και εντονότερες.

 

Οι γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για την ασθενή συμμετοχή του κοινοβουλίου στις αποφάσεις του Βερολίνου. "Σε ολόκληρο τον κόσμο κυριαρχεί αυτή η ιδέα, ότι, επειδή μία δράκα αρχηγών κρατών συναντήθηκαν και αποφάσισαν κάτι, το θέμα έληξε και το χρήμα έφυγε", σχολίαζε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο ο βουλευτής του Φιλελευθέρου Κόμματος Οττο Φρίκε.

 

"Λησμονούμε τελείως ότι, σε μία δημοκρατία, το κοινοβούλιο αποφασίζει", πρόσθεσε και στην περίπτωση αυτή "το κοινοβούλιο έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τα πάντα, μπορεί να πει: δεν θα δώσουμε ούτε δεκάρα".

 

Ο κίνδυνος προς το παρόν είναι μάλλον θεωρητικός. Ο συνασπισμός της καγκελαρίου διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή που θα κληθεί να ψηφίσει το φθινόπωρο για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Επιπλέον οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη μη συμμετοχή του κοινοβουλίου, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν τον μηχανισμό.


Media

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένο στη Μελίνα

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένο στη Μελίνα

Tο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, που φέτος διεξάγεται -για πρώτη φορά διαδικτυακά– ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε σήμεραότι στις 23 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κι επίσημα οι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

Η Κοινή Επιχείρηση για την Ευρωπαϊκή Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (EuroHPC JU), η οποία συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς...

Περιβάλλον

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας που αφορά στη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.