Προκαταρκτική για τη Δ.Ε.Θ.

Ταχύτατα λειτούργησε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες του αποπεμφθείς προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ –την Μεγάλη Τετάρτη- για τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής στο εσωτερικό της εταιρείας.

 

Έτσι με εντολή της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Μαρίας Τιντικάκη διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για τη βασιμότητα των καταγγελιών.

 

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, σε σχέση με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Κωνσταντίνου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την αποπομπή του από την προεδρία της ΔΕΘ ΑΕ.

 

Οι καταγγελίες διατυπώθηκαν τη Μ. Τετάρτη, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του κ. Κωνσταντίνου, όσο και του εκτελεστικού μέλους της διοίκησης, Κωνσταντίνου Μαυράκη, με το αιτιολογικό της πολύμηνης μεταξύ τους δημόσιας αντιπαράθεσης.

 

Ο κ. Κωνσταντίνου κατήγγειλε διαπλοκή στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,14 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» εδώ και λίγους μήνες, με αντικείμενο την πρόσληψη συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ.

 

Όπως υποστήριξε, σε μία από τις υποψήφιες εταιρίες, προσελήφθη με σύμβαση αορίστου χρόνου συγγενικό πρόσωπο του κ. Μαυράκη. Κατήγγειλε επίσης, την «παράνομη» -όπως ισχυρίστηκε- αύξηση του μισθού του κ. Μαυράκη κατά 1.700 ευρώ.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυράκης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή αμέσως μετά το Πάσχα.

 

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΔΕΘ εξέδωσε σήμερα το ένα από τα δύο σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων «Ν. Γερμανός».

 

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι, αν και είχε ήδη παραιτηθεί, ο κ. Κωνσταντίνου προήδρευσε τη Μ. Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΘ, προκειμένου να υπογραφεί ο ισολογισμός της.

 

Πρόσθεσε δε, ότι η διοίκηση της ΔΕΘ διαπίστωσε κάποιες ζημίες (της τάξης των 70.000 ευρώ) στη θυγατρική της, λόγω της κρίσης και της μείωσης του αντικειμένου της (εκθεσιακές εφαρμογές) και ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.