Επικίνδυνες για τους πρόσφυγες οι συνθήκες διαβίωσης στον ΟΛΘ

Σε «επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες» διαβιούν περίπου 400 πρόσφυγες στην αποθήκη 18 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως εκτιμά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που επισκέφθηκε αρκετές φορές, τον τελευταίο μήνα, τον χώρο φιλοξενίας.

 

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του Ιατρείου στις επισκέψεις τους διαπίστωσαν μεγάλες ανάγκες για επείγουσα οδοντιατρική φροντίδα, ανεμβολίαστα παιδιά, ελλιπή διατροφή που δεν καλύπτει ή και θέτει σε κίνδυνο πάσχοντες από νοσήματα, κακές συνθήκες υγιεινής (μόνο 15 χημικές τουαλέτες για 382 ανθρώπους, ελάχιστα ντουζ και αυτά με κρύο νερό), έλλειψη ψυγείου για την καλή συντήρηση τροφίμων και φαρμάκων και κίνδυνο επιμολύνσεων και αλλεργιών από τσιμπήματα κουνουπιών.

 

Παράλληλα, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αναφέρει ότι οι πρόσφυγες «στερούνται ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους καθώς και πλήρους ελευθερίας, αφού τους απαγορεύεται η έξοδος μετά τις 10 το βράδυ».

 

«Ζητάμε από την πολιτεία και τον κάθε υπεύθυνο», καταλήγει η ανακοίνωση, «να πράξει άμεσα έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στην πόλη από τον νοσογόνο και επικίνδυνο χώρο της αποθήκης 18 του ΟΛΘ και να στεγαστούν -όπως δικαιούνται ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ανεξαρτήτως της καταγωγής τους- σε κτίρια μέσα στον αστικό ιστό που να πληρούν συνθήκες διαμονής, οι οποίες δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και δεν θα θίγουν την αξιοπρέπεια τους».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.