Αδειάζει η κλεψύδρα για το Ασφαλιστικό

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή

 

Πιστή στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά και τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον.

 

Εκτός απροόπτου κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ενώ την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με το κουαρτέτο στο πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης και στην προσπάθεια να αναζητηθούν και άλλα σημεία σύγκλισης με αιχμή πάντα το αγκάθι των επικουρικών συντάξεων.

 

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στάλθηκε την Παρασκευή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την Δευτέρα υποβλήθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να κατατεθεί στη Βουλή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να αρχίσει η συζήτησή του στις επιτροπές της Βουλής.

 

Εκ των πραγμάτων οι κρίσιμες ψηφοφορίες τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το Φορολογικό, το οποίο δεν αποκλείεται να κατατεθεί επίσης την Πέμπτη στη Βουλή, θα γίνουν μετά το Πάσχα ακόμη κι αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί και το Eurogroup της Παρασκευής ανάψει «πράσινο φως» για τη συμφωνία.

 

Χωρίς να αποκλείεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, να συγκληθεί και έκτακτο Eurogroup Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη εφόσον διαπιστωθούν ικανοποιητικές συμπτώσεις στις προτάσεις των δύο πλευρών. Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ως εφικτός στόχος προσδιορίζεται μια κατ' αρχήν συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff level agreement).

 

Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα που αφορούν περικοπές, δεν αποκλείουν ωστόσο την πιθανότητα η ελληνική πλευρά να δείξει τελικώς ελαστικότητα σε θέματα που αφορούν κάποιες παραμετρικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

 

Η φιλοσοφία  του Ασφαλιστικού διαπνέεται από τη διασφάλιση των κύριων συντάξεων χωρίς να υπάρξουν περικοπές και από την επιβολή πλαφόν 3.000 ευρώ για το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης ή 2.050 ευρώ για την κύρια σύνταξη ενός ασφαλισμένου.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.