Πώς δεν θα φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια Προτεινόμενο

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρία σενάρια, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην φορολογηθούν για τα ανείσπρακτα ενοίκια.

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ξανά από τη Βουλή ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα επιβαρυνθούν, παρά την αποχή των δικηγόρων.

 

Οπως ανέφερε, το υπουργείο εξετάζει τρία σενάρια για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς εξαιτίας των κινητοποιήσεων των δικηγόρων οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να μην φορολογηθούν.

 

Οι τρεις λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι του Υπουργείου είναι:

 

1) να δοθεί από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους ειδική άδεια προς τους δικηγόρους οργανωμένα προς τους δικηγόρους για τις συγκεκριμένες ενέργειες για τους πολίτες που εμπίπτουν στο νόμο.

 

2) να δοθεί παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, όσων έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, για όσο χρειαστεί και μέχρι τη λήξη της αποχής.

 

3) να γίνουν δεκτές οι φορολογικές δηλώσεις όσων έχουν ανείσπρακτα ενοίκια και να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα όταν σταματήσει η αποχή των δικηγόρων.

 

Ο νόμος προβλέπει ότι για να μην υπάρξει φορολογική επιβάρυνση από ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει για τα εισοδήματα αυτά που δεν έχουν εισπραχθεί να έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής, διαταγή επίδοσης χρήσης μισθίου, δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή να έχει ασκηθεί εναντίον του αγωγή.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Αθλητικά

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάντζαρης

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάντζαρης

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας γκαρντ είχε συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2019-20, αλλά...

Τουρισμός

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως…

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.