Δείπνο Σαμαρά - Κατάινεν χθες στην Αθήνα

Σε θερμό κλίμα λόγω της στενής τους σχέσης από το παρελθόν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συναντήθηκαν χθες το βράδυ στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας, ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, υπεύθυνος για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας κ. Γίρκι Κατάινεν. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας προφανώς με ατζέντα τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

 

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου δύο ώρες και επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις που έχει με τον ευρωπαϊκό παράγοντα ο τέως πρωθυπουργός. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο κ. Κατάινεν ήλθε χθες στη χώρα μας με στόχο να συζητήσει την προοπτική του πακέτου Γιούνκερ για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και να απαιτήσει να αρθούν οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία προκειμένου να προχωρήσει η διάχυση των σημαντικών αυτών πόρων.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Σαμαράς διατηρεί ακέραιες τις επαφές του σε υψηλό επίπεδο στην Κομισιόν και συνολικά την Ευρώπη αποτελώντας πυλώνα πολιτικής ζύμωσης για τα ελληνικά πράγματα σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο αν κρίνουμε από την πορεία της αξιολόγησης.

 

Πρόσφατα μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον έτερο αντιπρόεδρο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επίσης ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός ήταν από εκείνους που είχαν θέσει το ζήτημα της προώθησης ενός νέου ευρωπαϊκού πακέτου με αναπτυξιακή λογική προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήδη από το 2014.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.