Επεισόδια με μετανάστες στο Καλαί

Επεισόδια με μετανάστες ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στον παραλιακό δρόμο του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στη Βρετανία, εδώ και τρεις εβδομάδες κόβουν και τοποθετούν κλαδιά, ακόμη και κορμούς δέντρων, πάνω στο οδόστρωμα σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα εμποδίζοντας τα φορτηγά να περάσουν. Τη νύχτα επανέλαβαν ξανά αυτήν την τακτική για να καθυστερήσουν τις νταλίκες και να καταφέρουν να κρυφτούν μέσα σε αυτές που κατευθύνονταν στο λιμάνι του Καλαί, ανέφερε η νομαρχία καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την «ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

 

Η αναζωπύρωση των επεισοδίων στην περιοχή ανησυχεί ιδιαίτερα τα σωματεία των αστυνομικών. «Εδώ και τρεις εβδομάδες ξαναζούμε περίπλοκες καταστάσεις», είπε ο Μπρούνο Νοέλ, μέλος του συνδικάτου Alliance. Είχε προηγηθεί μια σύντομη περίοδος σχετικής ηρεμίας, μετά τη διάλυση ενός μέρους της «Ζούγκλας»του Καλαί, στα μέσα Μαρτίου.

 

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά το μέλλον του βόρειου τμήματος αυτού του καταυλισμού. Στην παραγκούπολη του Καλαί συρρέουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, Αφγανοί και Σουδανοί που ονειρεύονται να περάσουν στη Βρετανία. Σύμφωνα με τον Ζιλ Ντεμπόβ, του αστυνομικού συνδικάτου SGP Police-Force Ouvriere, καθημερινά φτάνουν στο Καλαί περίπου 100 μετανάστες.

 

Παραδοσιακά, οι αφίξεις επίδοξων μεταναστών στο Καλαί αυξάνονται σημαντικά την άνοιξη και κορυφώνονται το καλοκαίρι.


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.