Η απάντηση Κατρούγκαλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Η γνωμοδότηση αυτή στηρίζεται στην εσφαλμένη προϋπόθεση, τονίζει ο υπουργός Εργασίας

 

Ενάντια στην γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το σχέδιο του ασφαλιστικού, το οποίο χαρακτηρίζεται ως αντισυνταγματικό, τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. [Διαβάστε σχετικά: Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικό το νέο ασφαλιστικό]

 

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η γνωμοδότηση αυτή στηρίζεται στην εσφαλμένη προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, γεγονός που είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, αναληθές.

 

«Πράγματι παραλάβαμε τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπάρχει μια παρεξήγηση. Έχουν εκλάβει ως γεγονός το ότι δεν υπάρχουν αναλογιστική μελέτη για την κατάρτιση του Ασφαλιστικού. Όπως έχω πει επανειλημμένα υπάρχουν παρόμοιες αναλογιστικές μελέτες οι οποίες μάλιστα αυτή την περίοδο τελούν υπό την έγκριση, την επιστημονική έγκριση -ως προς τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκαν- της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και θα κατατεθούν φυσικά μαζί με το νομοσχέδιο στη Βουλή. Επομένως οι παρατηρήσεις αυτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου βασίζονται σε μια εσφαλμένη προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, ενώ αυτή υπάρχει», σχολιάζει χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντησή του με την Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού, Marianne Thyssen.

 

 Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα στοιχεία της Eurostat αναφορικά με το πλεόνασμα του 2015, λέγοντας:

 

«Όπως γνωρίζετε είχαμε πριν από λίγο την ανακοίνωση από τη Eurostat του πλεονάσματος  για το προηγούμενο έτος που ξεπερνά ακόμα και τις καλύτερες προσδοκίες. Αναφέρεται σε 0,7% του ΑΕΠ ήτοι σε 1,2 δισ. ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό διαψεύδει απολύτως όλους εκείνους που αμφισβητούσαν τα στοιχεία αυτά. Δεν αναφέρομαι σε ευρωπαίους, φυσικά. Και δείχνει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία φάση ανάκαμψης, ότι η ελληνική οικονομία ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες που είχε η προηγούμενη χρονιά. Εμείς επιμένουμε στις μεταρρυθμίσεις, σε μεταρρυθμίσεις όμως με κοινωνικό πρόσημο που ενισχύουν και δεν υπομονεύουν περαιτέρω τα κοινωνικά δικαιώματα.

 

Αυτός είναι ο χαρακτήρας της μεγάλης μεταρρύθμισης που προωθούμε για τις συντάξεις που έχει ως σκοπό όχι μόνο να κάνει το σύστημα βιώσιμο αλλά και να εξασφαλίσει πλήρως δίκαιες συντάξει σε καθεστώς ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των πιο αδύναμων. Οι συζητήσεις οι σχετικές με τους εταίρους είναι όπως ξέρετε σε σημείο που έχει φτάσει κοντά σε συμφωνία σε όλα τα θέματα.»


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.