Αβραμόπουλος: Ασφάλεια και μετανάστευση θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα

Η ασφάλεια και η μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου, τόνισε στην ομιλία του σε συζήτηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Ο επίτροπος προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία. «Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η Ν.Δ.» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στέκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο ως επίτροπος αλλά και «ως ένας δικός σας άνθρωπος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, τα ζητήματα της ασφάλειας και την μετανάστευσης αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παραδέχτηκε πάντως ότι η συνεργασία ήταν δύσκολη «γιατί δυστυχώς άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέσα στις χώρες, ξενοφοβικές, λαϊκίστικες τάσεις, άρχισε όμως να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Ε.Ε.»

 

Κάλεσε επίσης τα κράτη μέλη «να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς αυτούς τους ανθρώπους» τονίζοντας πως η Ευρώπη θα είναι πάντα τελικός προορισμός. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο ορισμός του «πολιτικού ασύλου» είναι σαφής ασκώντας κριτική στην Ελλάδα για το ότι δεν δημιούργησε έγκαιρα τους αντίστοιχους μηχανισμούς υποστήριξης.

 

«Ναι θα παρέχεται άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται, όμως οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

 

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και εξήρε τη συνεισφορά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εξέφρασε όμως για μια ακόμα φορά την ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Antenna Music (μέλος του Antenna Group) συνεργάστηκε με το Εργαστήριο...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.