Συνάντηση Κατρούγκαλου - εκπροσώπων ΜΜΕ για το αγγελιόσημο

Τριμερή συνάντηση για τη διάσωση μέρους του αγγελιόσημου προανήγγειλε για τη Μ. Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Στην τριμερή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας, θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κατργούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι «να δούμε πώς θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

 

Αναφερόμενος στο σύνολο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημείωσε ότι «πρόκειται για μία μείζονος σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

Στο νομοσχέδιο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους, σημείωσε και διευκρίνισε ότι «όλοι όσοι ανήκουν στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα, ωφελούνται από τη μεταρρύθμιση τόσο στο επίπεδο των συντάξεων, όσο και στο επίπεδο της αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα».

 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «από τη διαπραγμάτευση - σε αρκετά σημεία - το νομοσχέδιο εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με το προσχέδιο» και επικαλέστηκε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ελάχιστη ασφαλιστική υποχρέωση των αγροτών υπολογίζεται πλέον στη βάση του 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη - και όχι στη βάση του 80% - χωρίς καμία μείωση στην εθνική σύνταξη, στην οποία θα λάβουν.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι «θα ακούσει με προσοχή όλες τις προτάσεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο της νομοθετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα αποδεχτεί, όσες από αυτές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο αποδοχής, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που απορρέουν, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

 

«Στο τέλος, θα έχουμε μία μεταρρύθμιση - τομή, την οποία, για δεκαετίες, είχε ανάγκη αυτός ο τόπος» κατέληξε.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.