Συνάντηση Κατρούγκαλου - εκπροσώπων ΜΜΕ για το αγγελιόσημο

Τριμερή συνάντηση για τη διάσωση μέρους του αγγελιόσημου προανήγγειλε για τη Μ. Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Στην τριμερή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας, θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κατργούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι «να δούμε πώς θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

 

Αναφερόμενος στο σύνολο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημείωσε ότι «πρόκειται για μία μείζονος σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

Στο νομοσχέδιο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους, σημείωσε και διευκρίνισε ότι «όλοι όσοι ανήκουν στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα, ωφελούνται από τη μεταρρύθμιση τόσο στο επίπεδο των συντάξεων, όσο και στο επίπεδο της αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα».

 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «από τη διαπραγμάτευση - σε αρκετά σημεία - το νομοσχέδιο εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με το προσχέδιο» και επικαλέστηκε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ελάχιστη ασφαλιστική υποχρέωση των αγροτών υπολογίζεται πλέον στη βάση του 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη - και όχι στη βάση του 80% - χωρίς καμία μείωση στην εθνική σύνταξη, στην οποία θα λάβουν.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι «θα ακούσει με προσοχή όλες τις προτάσεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο της νομοθετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα αποδεχτεί, όσες από αυτές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο αποδοχής, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που απορρέουν, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

 

«Στο τέλος, θα έχουμε μία μεταρρύθμιση - τομή, την οποία, για δεκαετίες, είχε ανάγκη αυτός ο τόπος» κατέληξε.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.