Deal News Online

undefined

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας παίζει με τη φωτιά Προτεινόμενο

«Οι εκλογές αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο»

 

«Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία. Παρά τη πτώση των αξιών και των μισθών, οι επενδύσεις στην χώρα είναι μόνο το 10% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%. Επενδύσεις λοιπόν χρειάζεται η χώρα και όχι νέους φόρους» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».

 

Ερωτώμενος για την σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ ανέφερε: «Οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς εφηβική εκρηκτική διάθεση.Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους. Και σε αυτό κοντράρεται με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας».

 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και στη συνέχεια είπε: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δισ. που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση. Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν. Ο κ.Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με την φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε». Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν Πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση είπε: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του τόπου. Λύσεις καρμπόν δεν υπάρχουν. Ούτε πρέπει να μας καθορίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα. Ο κ.Τσίπρας πάντως έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο», ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές γιατί «Προφανώς στη ΝΔ πρυτάνευσε η άποψη ότι αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση του κομματικούς στρατεύματος».

 

Για το θέμα των συνεργασιών ανέφερε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

 

Ερωτώμενος για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι η Κυβέρνηση δεν τις προχωράει, απλώς τις υπογράφει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα αεροδρόμια υπεγράφησαν με ένα χρόνο καθυστέρηση και τα λεφτά θα τα πάρουμε το Φθινόπωρο. Και ο κ.Μπαλτάς μετά την επιτυχία με τον κ.Φάμπρ βγάζει το άχτι του στην Ρόδο. Δέσμευσε 10.000 στρέμματα παγώνοντας οποιαδήποτε επένδυση στην περιοχή».


protoselida

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Υγεία & Διατροφή

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περιβάλλον

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικήςμαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.