Deal News Online

undefined

Welt: Πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας

«Πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της εφημερίδας Welt am Sonntag από την Αθήνα, στην οποία επισημαίνεται: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει την εντύπωση ότι έχει ξαναζήσει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν "κολλήσει", οι πιστωτές ζητούν περαιτέρω μέτρα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

 

Όλα θυμίζουν καλοκαίρι του 2015 με την χρεοκοπία να χτυπά και πάλι την πόρτα. Ποιοι όμως είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν αυτές τις κρίσιμες μέρες τον έλληνα πρωθυπουργό; Όταν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε ταξίδι συναντιέται κάθε πρωί στο γραφείο του με τους συμβούλους του για τον "πρωινό καφέ". Δύο σύμβουλοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ανεξάρτητα από το θέμα της συζήτησης. Τους χαρακτηρίζουν "αιώνιους" μιας και επιβιώνουν κάθε ανασχηματισμού: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας».

 

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει στοιχεία για τους συμβούλους του έλληνα πρωθυπουργού ξεκινώντας από το Νίκο Παππά: «Με τον 40χρονο πολιτικό συνδέει τον πρωθυπουργό φιλία που φθάνει μέχρι τη δεκαετία του ΄90. Ο Νίκος Παππάς τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο πολιτικό χώρο. Την ίδια στιγμή ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται "πατρικός φίλος" του Αλέξη Τσίπρα. Όπως πολλά μέλη του κόμματος προέρχεται από τους ευρωκομμουνιστές».

 

Η Welt αναφέρεται, τέλος, και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, τον διπλωμάτη Βαγγέλη Καλπαδάκη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Άγγελο Τσέκερη και τέλος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, γνωστό και ως "κόκκινο τσάρο", o οποίος θεωρείται δίαυλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ξένους επενδυτές.

 

Χωρίς ουσιαστικό αντίλογο το αντιισλαμικό AfD

 

«Ήρθε για να μείνει» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt για το συνέδριο του γερμανικού ξενοφοβικού και αντιισλαμικού κόμματος AfD. Και η εφημερίδα παρατηρεί: «Το κόμμα τάσσεται κατά του Ισλάμ, κατά των προσφύγων και κατά της ΕΕ. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίασε το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" στο συνέδριο στην Στουτγάρδη.

 

Από την πλευρά τους χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί δεν είχαν τίποτα καλύτερο να αντιτάξουν από κατηγορίες για ακροδεξιό λαϊκισμό. Οι αντιδράσεις αυτές όμως δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για να αντιμετωπιστεί το ξενοφοβικό κόμμα, το οποίο απέσπασε τους τελευταίους μήνες σημαντικά ποσοστά σε οκτώ τοπικές εκλογές σε αντίστοιχα κρατίδια. (...) Τα καθιερωμένο κόμματα θα πρέπει να απαντήσουν με ξεκάθαρα επιχειρήματα σε κάθε αίτημα, σε κάθε θέση της "Εναλλακτικής για τη Γερμανία" και όχι να επιδίδονται σε γενικόλογες επικρίσεις».

 

Σε κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία TTIP;

 

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στις αποκαλύψεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΠΑ για την συμφωνία TTIP που αφορά το διατλαντικό εμπόριο: «Στόχος της συμφωνίας είναι η ευημερία σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μυστικά έγγραφα της Greenpeace που δημοσιεύει από σήμερα η SZ δείχνουν ότι οι αντίπαλοι της συμφωνίας δεν έχουν και τόσο άδικο. Από το αρχείο 240 σελίδων προκύπτει μια σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και ότι ο δρόμος για μια συμφωνία είναι ακόμα μακρύς.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα η συμφωνία να οδηγηθεί σε αποτυχία λόγω των αμερικανικών εμμονών, καταλήγει η εφημερίδα του Μονάχου».


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.