Επισκόπηση Τύπου

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε νερά με καρχαρίες!»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταιγίδα αυξήσεων σε έμμεσους φόρους που επιβάλλονται σε καύσιμα, αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού, αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% αλλά και επιβολή νέων επιβαρύνσεων στις συνδέσεις ίντερνετ, στον καφέ, στα… ηλεκτρονικά τσιγάρα, στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αναμένεται από το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου».

 

ΕΘΝΟΣ: «Λευκός καπνός για αξιολόγηση & χρέος»

 

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανοίγει ο δρόμος με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για λύση –πακέτο στις 24 Μαΐου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τον προληπτικό μηχανισμό για τον «κόφτη» δαπανών και την ελάφρυνση του χρέους».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μειώσεις μισθών και συντάξεων χωρίς… αυταπάτες»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «από τον Οκτώβριο ενεργοποιείται για δημοσιονομικές αποκλίσεις ο αυτόματος μηχανισμός περικοπών σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και κύριες συντάξεις. Έρχεται το πακέτο με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, ενώ από τον Απρίλιο του 2017 ο «κόφτης» θα τίθεται σε εφαρμογή με προεδρικό διάταγμα».

 

ΕΣΤΙΑ: «Ολυμπιακή περιουσία χωρίς αύριο»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Αθήνα έχει κατά γενική ομολογία –μεταξύ άλλων- δύο σημαντικά προβλήματα: Έλλειψη μεγάλων αιθουσών δικαστηρίων και έλλειψη ρεαλιστικού σχεδίου για την αξιοποίηση των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

 

Η ΑΥΓΗ: «Αλλαγή σελίδας»

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αρχή του τέλους στο ελληνικό δράμα και έναρξη μιας νέας περιόδου ανάκαμψης της χώρας σηματοδοτούν οι χθεσινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). «Με τις σημερινές αποφάσεις γυρίζουμε σελίδα και σπάει ο φαύλος κύκλος των τελευταίων χρόνων» δήλωσε μετά τη λήξη της κρίσιμης συνεδρίασης ο Ευκλ. Τσακαλώτος».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ορθοπεταλιά μετά το Eurogroup»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο μηχανισμός για τη δημοσιονομική διόρθωση, η δόση προς την Ελλάδα και το δημόσιο χρέος τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Σημαντικές λεπτομέρειες απομένει να διευθετηθούν μέχρι τις 24 Μαΐου. «Η αξιολόγηση κλείνει στη βάση των προτάσεών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κόφτης μισθών για χρέος σε δόσεις»

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων μέτρων και τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων, από τον οποίο δεν εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, αποφάσισε το χθεσινό έκτακτο Eurogroup».

 

ΤΑ ΝΕΑ: «Γλιτώνουμε (;) στο παρά πέντε»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αγώνες νοκάουτ του μποξ, το καμπανάκι σημαίνει ότι ένας από τους δύο πυγμάχους βρίσκεται στο κανναβάτσο. Σήμα για συμφωνία θα μπορούσε να σημαίνει το κουδουνάκι του εικονιζόμενου προέδρου του Eurogroup, καθώς χθες αναλήφθηκαν συγκεκριμένες και πολύ βαριές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ελάφρυνση σε τρία στάδια»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το περίγραμμα της συμφωνίας για τη διευθέτηση του χρέους, στο οποίο κατέληξε χθες το Eurogroup, εξειδικεύει από σήμερα το Euro-Working Group, σε συνεργασία με την Κομισιόν και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκληρό προσύμφωνο»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αυστηρούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους έθεσαν χθες οι δανειστές στο Eurogroup. Η Ελλάδα αποδέχεται τη νομοθέτηση αυτόματου μηχανισμού περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να προσδιοριστούν τα συγκεκριμένα μέτρα».


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.