ΠΟΠΕΚ: Χαριστική βολή η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους, αλλά και του κόστους παραγωγής αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Η υλοποίηση των προθέσεων του Υπ. Οικονομικών για αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα (βενζίνες, πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο) παράλληλα και με την αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α, θα αυξήσει σημαντικά το μεταφορικό κόστος, καθώς και το κόστος παραγωγής αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο «ράφι», σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν βιώσει, από μήνα σε μήνα, μειώσεις συντάξεων μέχρι και 40%, αλλά και σε βάρος όλων των ήδη υπερφορολογημένων καταναλωτών». Όπως υπενθυμίζει επίσης η ΠΟΠΕΚ, προηγούμενες αυξήσεις φόρων είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα. Τέλος υπογραμμίζει πως οι φορολογικές επιβαρύνσεις (Φόροι, Τέλη, Δασμοί) στις τιμές του καταναλωτή στην αντλία είναι: 72% για τις Βενζίνες, 55% για το Πετρέλαιο Κίνησης και 50% για το Πετρέλαιο Θέρμανσης.

 

Σημείωνεται ότι σημαντική επιβάρυνση αναμένεται κυρίως στο diesel κίνησης: κατά περίπου 10 με 13 λεπτά το λίτρο- με την κυβέρνηση να ευελπιστεί σε έσοδα περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης που θα αναγράφεται στα πρατήρια καυσίμων από την 1 Ιουνίου θα είναι στα 1,13 με 1,16€ το λίτρο.

 

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα επιβληθεί και στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο κίνησης και στο φυσικό αέριο.

 

Η τιμή της βενζίνης αναμένεται να επιβαρυνθεί κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο και του υγραερίου κίνησης κατά 0,09 ευρώ.

 

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι μόνο από τα καύσιμα να εισπράξει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.