Ενισχύεται το ευρώ λόγω... επιτοκίου Προτεινόμενο

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4637 δολάρια από το επίπεδο των 1,4532 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4584 δολάρια.

 

Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται στο επιτοκιακό "πλεονέκτημα" που διαθέτει έναντι του δολαρίου. Η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ ευνοεί το ευρωπαϊκό νόμισμα καθώς προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στους επενδυτές.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 77 εκατ. ευρώ.

 

Εξ' αυτών τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 71 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 32 εκατ. ευρώ και στο 10ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 12 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 12,03% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 15,27% έναντι 3,24 % του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,12%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε οριακά στο 1,89% από 1,88% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,65% από 1,63% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,35% από 1,33% και ο μήνας διαμορφώθηκε στο 1,19% από 1,16%.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.