Deal News Online

undefined

Οι Κρήτες «σκλαβώνουν» Γερμανία και υποσαχάρια Αφρική

Στην εξωστρέφεια επενδύουν παραγωγοί και χονδρέμποροι - Μακρόπνοα εξαγωγικά πλάνα για παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα

 

Έλληνες παραγωγοί τροφίμων και ποτών, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών της Κρητης και χονδρέμποροι, συναντώνται με 14 γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος για την ενίσχυση του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου αγροδιατροφικών προϊόντων.

 

Η συνάντηση, που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Μαΐου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.

 

Στις Β2Β συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν κατά την 2η μέρα του φόρουμ, μεταξύ των επιχειρηματιών – παραγωγών, θα αναπτυχθούν πλάνα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με παραδοσιακά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως τα φρούτα, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα βότανα και τα φυτικά καλλυντικά, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοπαρασκευάσματα κ.ά.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η επίσκεψη Γερμανών εισαγωγέων στις εγκαταστάσεις τοπικών επιχειρήσεων.

 

Το Φόρουμ, το οποίο θα φιλοξενηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για την προώθηση των εξαγωγών, που συμφωνήθηκε μεταξύ της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο πρέσβυς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Peter Schoof, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης, ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ Βασίλης Γούναρης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης.

 

Στην συνέχεια, Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα σκιαγραφήσουν την αγορά τροφίμων και τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις, ενώ θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με θέμα: «Best practices για την εισαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά» και ένα δεύτερο, υπό το συντονισμό του Γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί – Ένα επιτυχημένο μοντέλο για την παραγωγή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων».

 

Με το βλέμμα και στην υποσαχάρια Αφρική


Η υποσαχάρια Αφρική προσφέρει ευκαιρίες στους Κρήτες επιχειρηματίες, τονίστηκε στην εσπερίδα που οργάνωσε, τη Δευτέρα το βράδυ, η Περιφέρεια Κρήτης με το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τα τέσσερα εμπορικά Επιμελητήρια της νήσου.

 

Με τίτλο «Η Κρήτη επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική», η εσπερίδα εστίασε στο ότι, βάσει μελετών, η υποσαχάια Αφρική αναδεικνύεται σε ανερχόμενη δύναμη  στη παγκόσμια οικονομία και στο ότι αρκετές χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς, λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών - δόμηση, ενέργεια, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Όπως σημείωσαν οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι πρεσβειών Αφρικανικών χωρών,επιχειρηματικές ευκαιρίες παρουσιάζονται ιδίως σε τέσσερις χώρες της Αφρικής (Νιγηρία, Ζάμπια, Αιθιοπία, Νότια Αφρική). Η συνάντηση στο Επιμελητήριο ήταν μια πρώτη προσέγγιση των Αγορών, ενώ θα ακολουθήσουν στοχευμένες θεματικές συναντήσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά.

 

Τους εκπροσώπους - ομιλητές του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, των πρεσβειών, φορέων, καθώς και επιχειρηματίες καλωσόρισε εκ μέρους των οργανωτών ο εντεταλμένος σύμβουλους Τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι, "η περιφέρεια Κρήτης παίρνει πρωτοβουλία να δημιουργήσει τη ″γέφυρα″ για μια νέα εποχή συνεργασίας ανάμεσα στο νησί μας και στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής".

 

Στην εσπερίδα, χαιρετισμό απηύθυναν οι συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Μουσούρης, το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νίκος Σηφάκης, καθώς και ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Πάρης Τζόρβας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης και ο πρόεδρος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Λευτέρης Αντωνακάκης.

 

Επίσης, ακολούθησαν ομιλίες που αφορούσαν στις δυνατότητες που υπάρχουν και έγινε παρουσίαση χωρών της Αφρικής και κλάδων (κατασκευές, ενέργεια τεχνολογία, τρόφιμα).

 

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση, όπου οργανωτές, ομιλητές και επιχειρηματίες, εξέφρασαν την χαρά τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και για τη χρήσιμη ενημέρωση.

 

Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

Η Gilead σχεδιάζει χορήγηση της ρεμντεσιβίρης με εισπνεόμενα διαλύμματα

Η Gilead σχεδιάζει χορήγηση της ρεμντεσιβίρης με εισπνεόμενα…

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences Inc αναπτύσσει νέες φαρμακομορφές, περιλαμβανομένων και εισπνεόμενων δόσεων, για ευκολότερη λήψη...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.