Νταλάρα: Παραπλανητική η συνταγή για την Ελλάδα Προτεινόμενο

«Το κράτος δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Partners Group Holding AG, Τσαρλς Νταλάρα.

 

Ο κ.Νταλάρα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε το φορολογικό σύστημα εξαιρετικά περίπλοκο, σημειώνοντας ότι πρέπει να απλοποιηθεί και ταυτόχρονα να μειωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές. Όσον αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνσή του  θα βοηθούσε, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι αυτό το ουσιαστικό ζήτημα, αλλά οι δομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

 

Για φορολογικό σύστημα σημείωσε ότι «είναι μια παραπλανητική συνταγή. Δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο. Οδηγείτε ταλαντούχους  ανθρώπους στο εξωτερικό και επιπλέον οι συντελεστές φορολόγησης δεν είναι μόνο πολύ υψηλοί, αλλά και το φορολογικό σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Πρέπει να απλοποιηθεί, να μεταρρυθμιστεί και να ελαττωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές».

 

Μιλώντας για PSI, ανέφερε: «Αν και δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, το PSI ήταν μια αποσπασματική και όχι συνολική λύση. Ασχολούμαι με αναδιαρθρώσεις χρεών για σχεδόν τέσσερις  δεκαετίες, από το1976. Οι αναδιαρθρώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με μεταρρυθμίσεις και ανανέωση της πρόσβασης σε επενδύσεις».

 

Για χρέος σημείωσε:  «Θα βοηθούσε, αλλά το ουσιαστικότερο θέμα δεν είναι η ανακούφιση από το χρέος. Είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις από τους Έλληνες και η αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό είναι το κλειδί».


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Τεχνολογία

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σε μία παγκόσμια διάκριση εξαιρετικής σημασίας, η ελληνική αποστολή στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στη χώρα μας...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.