Νταλάρα: Παραπλανητική η συνταγή για την Ελλάδα Προτεινόμενο

«Το κράτος δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Partners Group Holding AG, Τσαρλς Νταλάρα.

 

Ο κ.Νταλάρα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε το φορολογικό σύστημα εξαιρετικά περίπλοκο, σημειώνοντας ότι πρέπει να απλοποιηθεί και ταυτόχρονα να μειωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές. Όσον αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνσή του  θα βοηθούσε, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι αυτό το ουσιαστικό ζήτημα, αλλά οι δομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

 

Για φορολογικό σύστημα σημείωσε ότι «είναι μια παραπλανητική συνταγή. Δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο. Οδηγείτε ταλαντούχους  ανθρώπους στο εξωτερικό και επιπλέον οι συντελεστές φορολόγησης δεν είναι μόνο πολύ υψηλοί, αλλά και το φορολογικό σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Πρέπει να απλοποιηθεί, να μεταρρυθμιστεί και να ελαττωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές».

 

Μιλώντας για PSI, ανέφερε: «Αν και δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, το PSI ήταν μια αποσπασματική και όχι συνολική λύση. Ασχολούμαι με αναδιαρθρώσεις χρεών για σχεδόν τέσσερις  δεκαετίες, από το1976. Οι αναδιαρθρώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με μεταρρυθμίσεις και ανανέωση της πρόσβασης σε επενδύσεις».

 

Για χρέος σημείωσε:  «Θα βοηθούσε, αλλά το ουσιαστικότερο θέμα δεν είναι η ανακούφιση από το χρέος. Είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις από τους Έλληνες και η αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό είναι το κλειδί».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μισή σεζόν φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια η καριέρα του Κώστα Μήτρογλου στη Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με όσα...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.