Νταλάρα: Παραπλανητική η συνταγή για την Ελλάδα Προτεινόμενο

«Το κράτος δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Partners Group Holding AG, Τσαρλς Νταλάρα.

 

Ο κ.Νταλάρα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε το φορολογικό σύστημα εξαιρετικά περίπλοκο, σημειώνοντας ότι πρέπει να απλοποιηθεί και ταυτόχρονα να μειωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές. Όσον αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνσή του  θα βοηθούσε, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι αυτό το ουσιαστικό ζήτημα, αλλά οι δομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

 

Για φορολογικό σύστημα σημείωσε ότι «είναι μια παραπλανητική συνταγή. Δεν παράγει περισσότερα έσοδα, διότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ υψηλοί και οδηγούν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο. Οδηγείτε ταλαντούχους  ανθρώπους στο εξωτερικό και επιπλέον οι συντελεστές φορολόγησης δεν είναι μόνο πολύ υψηλοί, αλλά και το φορολογικό σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Πρέπει να απλοποιηθεί, να μεταρρυθμιστεί και να ελαττωθεί η επιβάρυνση, για να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές».

 

Μιλώντας για PSI, ανέφερε: «Αν και δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, το PSI ήταν μια αποσπασματική και όχι συνολική λύση. Ασχολούμαι με αναδιαρθρώσεις χρεών για σχεδόν τέσσερις  δεκαετίες, από το1976. Οι αναδιαρθρώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με μεταρρυθμίσεις και ανανέωση της πρόσβασης σε επενδύσεις».

 

Για χρέος σημείωσε:  «Θα βοηθούσε, αλλά το ουσιαστικότερο θέμα δεν είναι η ανακούφιση από το χρέος. Είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις από τους Έλληνες και η αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό είναι το κλειδί».


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.