Αβραμόπουλος: Η μετεγκατάσταση των προσφύγων πρέπει να επιταχυνθεί

Την επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

 

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη μετεγκατάσταση, ούτε σχέδιο Β. Η μετεγκατάσταση από την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα επειγόντως», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός αιτούντων άσυλου που μετεγκαταστάθηκαν από την Ιταλία και την Ελλάδα μόλις που ξεπερνά τους 1.500.

 

Ο Έλληνας επίτροπος εξέφρασε την απογοήτευσή του στους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ για τις χαμηλές επιδόσεις των κρατών-μελών όσον αφορά το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης.

 

Επιπλέον, ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην έκτακτη χρηματοδότηση που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα, ύψους 56 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

 

Όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να μειώνονται, οι επιστροφές στην Τουρκία αυξάνονται, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η Επιτροπή έχει λάβει επαρκείς εγγυήσεις από την Τουρκία για την προστασία Σύρων και μη Σύρων πολιτών, και πως τα κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου, Κλας Ντίκοφ, κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία.

 

Αναφορικά με την Ιταλία, ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε: «Όπως κάθε άνοιξη, έτσι και φέτος βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη. Έχουμε λάβει μέτρα, αλλά δεν είναι αρκετά». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ δεν θα καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας τις ροές μεταναστών να αυξάνονται και στην Ιταλία.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.