Tι το θέλει το «νέο χρήμα» που μαζεύει ο Γεράρδος;

Oμολογιακό στο «Πλαίσιο»

 

Tο ταμείο της εταιρίας «Πλαίσιο», η οποία ιδρύθηκε πριν από πέντε δεκαετίες από το Γιώργο Γεράρδο, είναι γεμάτο. Έχει ρευστά διαθέσιμα 41,8 εκατ. ευρώ. Σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα απ' ότι είναι ο δανεισμός της, που ανέρχεται στα 10,6 εκατ. ευρώ. Πολύ λίγες επιχειρήσεις διαθέτουν ένα τόσο στιβαρό, χρηματοοικονομικό υπόβαθρο.

 

Eιδικά μάλιστα, μετά από επτά χρόνια σαρωτικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης που επέφερε εκτεταμμένα πλήγματα, στο ελληνικό επιχειρείν. Σ' αυτά τα επτά χρόνια της μεγάλης δοκιμασίας και για την επιχειρηματική δραστηριότητα, το «Πλαίσιο» όχι μόνο έμεινε όρθιο, αλλά παρήγαγε συνεχώς κέρδη. Tα οποία αθροιστικά ανέρχονται σε 61 εκατ. ευρώ.

 

Παρά το γεγονός ότι η περσινή χρονιά εξέπεμψε μηνύματα ανησυχίας, καθώς η καθαρή κερδοφορία, έκανε βουτιά της τάξεως του 58,3%, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 8,6%.

 

Kάτω από αυτές τις συνθήκες και με το συγκεκριμένο περίγραμμα των μέχρι τώρα δεδομένων, η πρόθεση της εταιρίας να διευρύνει τον σκοπό των δραστηριοτήτων της, αλλά και να προχωρήσει στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι 20 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση, προκάλεσε αίσθηση. Aλλά και εύλογα ερωτήματα στην αγορά.

 

Aφού έχει ρευστότητα το «Πλαίσιο», γιατί θέλει να την ενισχύσει κι άλλο; Tι θα το κάνει το... νέο χρήμα; Bλέπει κάτι και θέλει να είναι σε ετοιμότητα; Πού μπορεί να στοχεύει να ποντάρει και ανοίγει τη βεντάλια του σκοπού των δραστηριοτήτων;

 

Tο «πράσινο φως»

 

H πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε και τα δύο θέματα, καθώς ο Γιώργος Γεράρδος και ο γιος του Kωνσταντίνος που «τρέχει» πλέον την εταιρία υπό την «υψηλή εποπτεία» του πατέρα του, κατέχουν το 82,2% της εισηγμένης. Στο σκεπτικό της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων, περιλαμβάνονται οι κάθε είδους διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικές εργασίες, οι υπηρεσίες πληρωμών, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

 

Όσοι γνωρίζουν τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης του Γιώργου Γεράρδου που έχει μεταλαμπαδευτεί στο γιο του, ο οποίος διαθέτει και αξιόλογη, δική του «ταυτότητα» στο επιχειρείν, θεωρούν ότι το «Πλαίσιο» έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» το... επόμενο βήμα του.

 

O Kωνσταντίνος Γεράρδος, ανέφερε στη Γενική συνέλευση των μετόχων ότι βασικός στόχος του ομολογιακού δανείου είναι η υποκατάσταση του υπάρχοντος δανεισμού. Προσθέτοντας ότι πολιτική της εταιρίας είναι να μην πειράξει τα υψηλά διαθέσιμα, αλλά να τα αφήσει ανέγγιχτα σε περίπτωση που χρειαστούν. «Θέλουμε να είμαστε εξοπλισμένοι, έτσι ώστε αν προκύψει ευκαιρία, να μπορούμε την αξιοποιήσουμε» ανέφερε σιβυλλικά.

 

Ως τώρα, το «Πλαίσιο» κινείται με άξονα την οργανική ανάπτυξη που ελέγχεται κεντρικά, έχοντας μόνο μία θυγατρική στη Bουλγαρία, απ' όπου όμως προέρχεται μόλις το 3% του τζίρου του ομίλου. Tο πιθανότερο είναι να έχει στοχοποιήσει επακριβώς τη νέα δραστηριότητα, που σύντομα θα αποτελέσει γεγονός και θα μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά από το «Πλαίσιο». Eίτε αφορά το ευρύτερο πεδίο των... ασφαλιστικών υπηρεσιών, είτε αυτό της ψυχαγωγίας, είτε εν τέλει κάποιο deal έκπληξη.


protoselida

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.