Δύσκολη η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς οι ελλείψεις υλικών, ακόμη και των πιο βασικών είναι τέτοιες που δημιουργούν τεράστια προβλήματα και καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Βορειοδυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το epiruspost.gr .

 

Οι ελλείψεις εντοπίζονται σε όλες τις κλινικές και ξεκινούν από εξειδικευμένα υλικά, όπως είναι αυτά που χρησιμοποιεί για παράδειγμα η αγγειοχειρουργική και φτάνουν μέχρι τις σύριγγες και τις γάζες.

 

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να τίθενται εκτός λειτουργίας κατά το ήμισυ τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

 

Η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου έχει ημερησίως, εκτός από την Τρίτη, στη διάθεσή της δύο χειρουργικά τραπέζια για την πραγματοποίηση επεμβάσεων.

 

Χθες, εκλήθη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο διευθυντής της Κλινικής για να του ανακοινωθεί ότι από σήμερα ο αριθμό των τραπεζιών περιορίζεται κατά 50%. Έτσι η Χειρουργική θα έχει στη διάθεσή της ένα μόνο τραπέζι και ήδη προγραμματισμένες επεμβάσεις ματαιώνονται.

 

Παρότι επισήμως, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου δηλαδή, δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τη μείωση αυτή, αποτελεί κοινό μυστικό ότι αιτία είναι η έλλειψη υλικών, ακόμη και των άκρως απαραίτητων.

 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν από τα πρώτα που διαπιστώθηκαν τέτοιες ελλείψεις. Οι γιατροί πολλές φορές χρειάστηκε να μεταφέρουν από το σπίτι τους χαρτί ακόμη και σαπούνι, ενώ ασθενείς που νοσηλεύτηκαν ή μεταφέρθηκαν για εξετάσεις ήρθαν αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές εικόνες. Είδαν για παράδειγμα να τοποθετείται μαύρη σακούλα απορριμμάτων στον αξονικό, καθώς δεν υπήρχε το ειδικό κάλυμμα που χρησιμοποιείται και γιατρούς να αναζητούν από κλινική σε κλινική γάζες και σύριγγες.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.