Αβραμόπουλος: Καταδικάζουμε όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας δίνει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας εκ μέρους της Κομισιόν σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κλίματος φυλετικού μίσους και φόβου στην Ευρώπη.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει, επίσης, πως «οι πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και την καταπίεση χρήζουν προστασίας». Επιπλέον η Κομισιόν δηλώνει αποφασισμένη «να διασφαλίσει την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρητορικής μίσους», σύμφωνα πάντα και με τα όσα ορίζονται στο ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια.

 

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται την απόφαση της Κομισιόν να συγκροτήσει «το Φόρουμ της ΕΕ για το Διαδίκτυο, στο οποίο θα συμμετέχουν κράτη μέλη, αρχές επιβολής του νόμου και εκπρόσωποι της βιομηχανίας του διαδικτύου». Αυτό το Φόρουμ, έχει ως αποστολή να αναζητήσει «μέσα που θα βοηθήσουν τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μηνυμάτων για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού καθώς και στην ευρύτερη διάδοση εναλλακτικών μηνυμάτων».

 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, ζητώντας επιπλέον μέτρα που θα θωρακίζουν την ΕΕ «από ενέργειες και δηλώσεις που τροφοδοτούν την ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου».

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, ζητούσε μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ενιαία στάση των κρατών μελών της ΕΕ, σε αντίστοιχα ζητήματα.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.