Δραγασάκης: Ρεαλιστική προοπτική για οικονομία και κοινωνία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προοπτική εξόδου από την κρίση.

 

«Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εισερχόμαστε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε χαιρετισμό του σε βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ.

 

Ο κ. Δραγασάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις, ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προοπτική εξόδου από την κρίση.

 

«Συχνά», τόνισε, «επιλέγοντας το μείγμα πολιτικής, καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ ενός μεγαλύτερου και ενός μικρότερου "κακού", και όχι το βέλτιστο».

 

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητούμενο σήμερα είναι «να συμφωνήσουμε και από κοινού να επιχειρήσουμε την άρση των όρων της εποπτείας».

 

Εξάλλου, υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση, κατά την οποία προτεραιότητες θα είναι οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

 

Ο κ. Δραγασάκης γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμα προς κατάθεση νομοσχέδια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της χαμηλής εισπραξιμότητας ΦΠΑ, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μια «εργαλειοθήκη της ανάπτυξης».

 

Σημείωσε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστούν οι «άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος», καθώς -όπως είπε- στη νέα φάση προκύπτουν νέες προκλήσεις και νέες διαχωριστικές γραμμές.

 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι άκαιρο και άκυρο το «μεταρρυθμιστές VS μη μεταρρυθμιστών», αλλά ζητούμενο είναι το ποιες μεταρρυθμίσεις θέλουμε, για ποιο λόγο και υπέρ ποιων.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σήμερα δεν έχει νόημα το δίπολο «ευρωπαϊστές VS αντιευρωπαϊστών», αλλά το ποια Ευρώπη θέλουμε και πώς βλέπουμε την Ελλάδα σε αυτή.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.