ΕΕ: Επιστολή δυσφορίας στην Αθήνα

Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες βρίσκονται οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για τη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της πλευράς των Ευρωπαίων εταίρων.

 

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", στο τελευταίο Eurogroup, ο επικεφαλής του, Jeroen Dijsselbloem εξέφρασε αυτή την δυσφορία στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να εισπράξει τη διαβεβαίωση του ότι το θέμα θα λυθεί.

 

Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ- όπου ανάμεσα τους βρίσκονται τρεις που είχαν διοριστεί από το Euroworking Group, για να συμβουλεύουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις ιδιωτικοποιήσεις, ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβάκος- κινδυνεύουν να πληρώσουν εγγύηση από 30.000 ως 100.000 ευρώ και να τους επιβληθούν περιοριστικά μέτρα.

 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", την περασμένη Παρασκευή ο κ. Dijsselbloem απέστειλε επιστολή στα μέλη του EWG όπου τα ενημέρωσε ότι "παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι θα αλλάξει τον νόμο μέσα σε 2-4 εβδομάδες για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας ασυλία στους εμπειρογνώμονες μας, αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν την Παρασκευή".

 

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι "ενόψει της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την προστασία αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, θα εκτιμούσαμε αν ο Γεώργιος (σ.σ. Χουλιαράκης) μπορούσε να επιβεβαιώσει η πότε η νέα νομοθεσία θα περάσει και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία τους στο μεταξύ".

 

Κλείνοντας, η επιστολή (την οποία έχει στην κατοχή της η "Κ") τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία για το θέμα και οι αλλαγές στον νόμο που αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων "θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα".


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.