Σε υψηλό 16 μηνών το ευρώ

Ανοδικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16μηνών.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4682 δολάρια από το επίπεδο των 1,4644 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4688 δολάρια.

 

Η αγορά συναλλάγματος αναμένει με ενδιαφέρον την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου του προέδρου της Fed (Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ) Ben Bernanke. Ωστόσο φαίνεται να έχει ήδη προεξοφλήσει ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων διατηρήθηκαν και σήμερα οι πιέσεις με αποτέλεσμα οι τιμές των περισσότερων τίτλων να υποχωρήσουν σε νέα ιστορικά επίπεδα. Στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ.

 

Εξ' αυτών τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 36 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 14 εκατ. ευρώ και στο 10ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 9 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 12,80% από 12,03% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 16,07% από 15,27% χθες έναντι 3,27% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,115 από 2,12%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,89% , στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,66% από 1,65% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,36% από 1,35% και ο μήνας διαμορφώθηκε στο 1,21% από 1,19%.


protoselida

Media

Αύξηση κερδών για Lenovo

Αύξηση κερδών για Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν 11% σε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.