Μίχαλος: Νέο πλαίσιο να στεγάσει το υγιές επιχειρείν

Στα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας, που δείχνει μεταξύ άλλων, ότι το 73% των νέων αναζητεί εργασία στον ιδιωτικό τομέα και μόνο το 8% στο Δημόσιο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, «πράγματι είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε ξεφύγει πλέον από τη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, ένα εξασφαλισμένο επάγγελμα ή πολύ περισσότερο το Δημόσιο. Ανοίγονται πλέον ορίζοντες προς τον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια, η κατάσταση του ιδιωτικού τομέα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

 

«Σε κάθε περίπτωση, όμως», συμπλήρωσε, «αυτό που δεν έχουμε αναλογιστεί και θα προσέθετα σε αυτή τη μελέτη είναι: Ξέρετε ποιο είναι το κόστος για το ελληνικό κράτος, τον Έλληνα φορολογούμενο, προκειμένου να πάρει κάποιος πτυχίο μηχανικού; 80.000 ευρώ. Ξέρετε ποιο είναι το κόστος για να πάρει ένα πτυχίο νομικού; 50.000 ευρώ».

 

«Σήμερα, έχουμε καταντήσει να έχουμε ως εξαγώγιμο προϊόν το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτουμε δωρεάν προς τρίτες χώρες, γιατί δεν έχουμε δημιουργήσει εδώ τις απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε να κρατήσουμε το εξαιρετικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό εντός των τειχών. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να λειτουργεί το υγιές επιχειρείν, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ.


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.