Χαρίτσης: Το οικονομικό περιβάλλον αρχίζει σταδιακά να αλλάζει

«Η απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, μπορούν να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, έπειτα από 6 χρόνια» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, «σε σχέση με την απορροφητικότητα, τους προηγούμενους μήνες, έγινε μία πολύ εντατική προσπάθεια στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου που έληξε στο τέλος τους 2015 και να καταφέρουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας από τα 28 κράτη - μέλη».

 

Πραγματικοί πόροι


Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, από τη μία γιατί καταφέραμε σε μία δύσκολη, πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία να διοχετεύσουμε πραγματικούς πόρους στην οικονομία, να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα ενίσχυσης και από την άλλη, να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη άνεση τα προγράμματα της επόμενης περιόδου».

 

«Επειδή», σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πόροι είναι πεπερασμένοι, πρέπει να δούμε πώς οι πόροι αυτοί θα πιάσουν τόπο, θα μπορέσουμε δηλαδή να πάμε σε εκείνες τις δραστηριότητες και εκείνες τις επενδύσεις που να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία».

 

Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

 

Αναφερόμενος στα πρώτα προγράμματα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «έχουν γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γι' αυτό αναγκαστήκαμε κιόλας τις τελευταίες μέρες να δώσουμε παρατάσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αυτό ίσως είναι ένα σήμα ότι το οικονομικό περιβάλλον συνολικά αρχίζει σταδιακά να αλλάζει».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.