Χαρίτσης: Το οικονομικό περιβάλλον αρχίζει σταδιακά να αλλάζει

«Η απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, μπορούν να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, έπειτα από 6 χρόνια» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, «σε σχέση με την απορροφητικότητα, τους προηγούμενους μήνες, έγινε μία πολύ εντατική προσπάθεια στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου που έληξε στο τέλος τους 2015 και να καταφέρουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας από τα 28 κράτη - μέλη».

 

Πραγματικοί πόροι


Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, από τη μία γιατί καταφέραμε σε μία δύσκολη, πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία να διοχετεύσουμε πραγματικούς πόρους στην οικονομία, να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα ενίσχυσης και από την άλλη, να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη άνεση τα προγράμματα της επόμενης περιόδου».

 

«Επειδή», σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πόροι είναι πεπερασμένοι, πρέπει να δούμε πώς οι πόροι αυτοί θα πιάσουν τόπο, θα μπορέσουμε δηλαδή να πάμε σε εκείνες τις δραστηριότητες και εκείνες τις επενδύσεις που να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία».

 

Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

 

Αναφερόμενος στα πρώτα προγράμματα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «έχουν γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γι' αυτό αναγκαστήκαμε κιόλας τις τελευταίες μέρες να δώσουμε παρατάσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αυτό ίσως είναι ένα σήμα ότι το οικονομικό περιβάλλον συνολικά αρχίζει σταδιακά να αλλάζει».


protoselida

Media

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

Με το δεξί μπήκε το Mega χθες στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της, καθώς κατέκτησε την...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

Αεροδρόμιο της Αθήνας: Αφιέρωμα στο πατρινό καρναβάλι

Αεροδρόμιο της Αθήνας: Αφιέρωμα στο πατρινό καρναβάλι

Το ξακουστό καρναβάλι της Πάτρας έχει την τιμητική του στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, με την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.