Ελληνικά Καλώδια: 2+1 deals με την Energinet.dk

Στην σύναψη συνολικά τριών συμβάσεων με τη δανέζικη εταιρία Energinet.dk για την υποβρύχια διασύνδεση Δανίας - Σουηδίας και την αντικατάσταση εναέριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας εντός της Δανίας προχώρησε ο Όμιλος Ελληνικά Καλώδια.

 

Συγκεκριμένα, η δανέζικη εταιρία Energinet.dk διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανέθεσε στον Όμιλο Ελληνικά Καλώδια δύο συμβάσεις για τον σχεδιασμό και την προμήθεια υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων υψηλής τάσης και την προμήθεια και εγκατάσταση σχετικών εξαρτημάτων για τη διασύνδεση των υποσταθμών «Teglstrupgård» στη Δανία και «Laröd» στη Σουηδία, καθώς και μία τρίτη σύμβαση για τον σχεδιασμό και την προμήθεια χερσαίων καλωδίων υψηλής τάσης για την αντικατάσταση της παλαιάς εναέριας γραμμής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των υποσταθμών «Ejby» και «Vejleå» στη Δανία.

 

Οι παραπάνω συμβάσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της Energinet.dk για τον εκσυγχρονισμό της διασύνδεσης μεταξύ των εθνικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας και της Σουηδίας, καθώς επίσης και την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας, ενώ η ανάληψη των εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργων επιβεβαιώνει την εξέχουσα θέση του Cablel ® Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως.

 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω συμβάσεις αφορούν στο σχεδιασμό και προμήθεια υποβρύχιων τριπολικών και μονοπολικών καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV και 132 kV αντίστοιχα, χερσαίων μονοπολικών καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV και 132 kV, καθώς και στην προμήθεια, παράδοση και εγκατάσταση εξαρτημάτων και στην εκτέλεση εργασιών τερματισμού των καλωδίων. Οι συμβάσεις αφορούν συνολικά στην προμήθεια περίπου 18 χιλιομέτρων υποβρύχιων καλωδίων και 75 χιλιομέτρων χερσαίων καλωδίων.

 

Τα ανωτέρω μονοπολικά και σύνθετα τριπολικά άοπλα υποβρύχια καλώδια με μόνωση XLPE τάσης 132 kV και 150 kV αντίστοιχα, θα παραχθούν από την Ελληνικά Καλώδια στο εργοστάσιό της θυγατρικής της εταιρίας Fulgor, ενώ τα μονοπολικά χερσαία καλώδια υψηλής τάσης 150 kV και 132 kV θα παραχθούν στο εργοστάσιό της Εταιρίας στη Θήβα. Οι τρεις συμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους 2017.

 

Και τα δύο παραπάνω εργοστάσια του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια διαθέτουν εγκαταστάσεις με τεχνολογία αιχμής και σύγχρονές γραμμές παραγωγής, οι οποίες εγγυώνται προηγμένη τεχνολογία και ποιότητα της παραγωγής και απασχολούν εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και εξοπλισμός του εργοστασίου παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της εταιρίας Fulgor επιτρέπουν την παραγωγή και την πραγματοποίηση δοκιμών υποβρυχίων καλωδίων σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη, με απουσία ή με τον ελάχιστο αριθμό εργοστασιακών συνδέσμων. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερύψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.